Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Van Woesik

Van Woesik wint 3e prijs in Kaagcup

Leo Bellekom
2 juni 20232 minute read

Zoals eerder vermeld op deze website was er in het hemelvaartsweekend een geweldig feest op De Kaag. Meer dan 100 boten van tientallen scoutingverenigingen probeerden de meeste wind te vangen en scherp te koersen. Van Woesik deed uiteraard fanatiek mee met de junioren, zeeverkenners en wilde vaart. De Junioren en zeeverkenners in de instructieklasse, de gevorderde zeeverkenners in de standaard klasse en de wilde vaart in de vrije klasse. Eén van de Zeeverkennersboten wist een derde plaats binnen te slepen, geweldig wat een prestatie! De hele vereniging is supertrots op dit team!

Onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” was het vooral een weekend wat uitblonk in gezelligheid. Je arriveert met rugzak op bij Van Woesik. Je vertrekt met de boot, op de fiets of in de auto. Na aankomst even chillen met je vrienden en dan help je mee de tenten op te zetten. Gezamenlijk koken en helpen met corvee en opruimen. Het hoort er allemaal bij. De wind in de zeilen, het zonnetje dat schijnt en de prachtige natuur maken je erg blij. Heerlijk vrij als een vogeltje, zonder je ouders. Het doet je denken aan het jaarlijkse zomerkamp. En ja, dat komt er ook al aan.

Achter de schermen zijn leiding en bestuur druk in de weer. Afgelopen zaterdag was er een groepsraad bij Van Woesik. Dat is een ledenvergadering om alle belangrijke zaken te bespreken. Van Woesik groeit en bloeit was de conclusie. De vereniging wordt gevormd door 13 Bevers, 14 Welpen, 15 Junioren, 25 Zeeverkenners, 15 Wilde Vaart en 34 Stamleden. De vereniging wordt geleid door 7 bestuursleden en 20 leiding. Sinds 2 jaar is er ook een “vrienden van Van Woesik” opgericht, zij tellen inmiddels ruim 50 leden.

Vind jij zeilen ook leuk, hou je van de natuur, zoek je uitdaging, slaap je graag in een tent, wil je leren koken, maak je graag een vuurtje en zoek je vrienden……..dan hoor jij bij Van Woesik. Twijfel niet, kom langs, doe een paar keer mee. Heb je de smaak te pakken, wordt dan snel lid van Van Woesik. Kijk voor meer informatie en prachtige sfeervolle foto’s op www.vanwoesik.com.        

Tags

kaagcupPrijsScoutingvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top