Skip to content
Fotocredit: Krantaanbiedingen.nl

Onderzoek 2023: Hier wonen de slimste mensen van Nederland

Krantaanbiedingen.nl
3 juni 202353 second read

Slimme Nederlanders wonen vooral in het westen van het land, blijkt uit een breed onderzoek dat Krantaanbiedingen.nl heeft uitgevoerd op basis van nieuwe data van het CBS en het ministerie van OCW. Deze intelligentie-index laat zien dat er grote verschillen zijn per gemeente.

De slimste gemeente

De slimste gemeente van Nederland is Wassenaar. Hoewel de Zuid-Hollandse gemeente al enkele jaren uit het rijtje rijkste gemeenten van Nederland is verdwenen, kunnen de inwoners wel met gepaste trots zeggen dat ze in elk geval de slimste koppen van het land hebben. Een goed stel hersens lijkt sowieso wel belangrijk te zijn om miljonair te kunnen worden, want andere rijke gemeenten zoals Bloemendaal en Laren scoren ook hoog in de intelligentie-index.

De grote steden Utrecht en Amsterdam presteren ook goed op de lijst. Dit hangt ongetwijfeld samen met de grote studentenpopulatie en de vele hoogopgeleide expats die de steden rijk zijn.

Buiten de Randstad is Rozendaal de gemeente met gemiddeld de meeste slimmeriken. De kleine Gelderse plaats heeft daarmee voortaan naast het Kasteel Rosendael nog een andere bezienswaardigheid: de eigen inwoners.

Tags

Krantaanbiedingen.nlOnderzoekSlimste gemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top