Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Uitreiking Gouden Schoen seizoen 2022-2023 bij Blauw-Zwart

Maarten Kerkvliet
3 juni 20232 minute read

Op een zonovergoten complex De Schulpwei werd de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 gespeeld door het vlaggenschip van onze vereniging tegen het altijd lastige FC Oegstgeest  (1-1). Dit was voor de mannen van trainer Alan Campfens de opstap naar aankomende zaterdag wanneer de nacompetitie begint. Na de wedstrijd trokken de supporters van de thuisploeg naar het bij het clubhuis behorende terras. De derde helft kon beginnen, deze werd muzikaal opgeluisterd door LIFETRACK van de immer goedlachse Robbin Ruijgrok. Uit de boxen knalde Nederlandse meezingers en andere kermissongs. Dit is het genre waar het voetbalpubliek van houdt en of het nog niet genoeg was kon men ook nog life genieten van zanger Dion. Luidkeels werd er meegezongen en er werd zelfs de Oud Hollandse polonaise van stal gehaald. Gezelligheid alom.

Tijdens deze happening was er een intermezzo waar Ton Hof, voorzitter van de SBZ, de aandacht van het feestende publiek vroeg om bekend te maken wie dit seizoen de Gouden Schoen zou winnen. Alvorens hiertoe over te gaan werden eerst de schrijvers van de wekelijkse verslagen in het zonnetje gezet. “Zij geven wekelijks punten aan de spelers die het meest zijn opgevallen in positieve zin en een duidelijke meerwaarde zijn geweest om er alles aan te doen dat een wedstrijd winnend wordt afgesloten. Men kan drie spelers beoordelen met 3, 2, of 1 punt(en.) Deze punten worden dan doorgegeven aan het bestuur van de SBZ die een totaallijst bijhoudt. Zo rolt er dan aan het einde van het seizoen een winnaar uit.” De schrijvers zijn; Rick Wagner, Henk Goulooze, Elbert van ’t Slot en Rob Keijzer. De schrijvers werden hartelijk bedankt voor hun bijdrage en ontvingen een cadeaubon.

Daarna kon worden overgaan tot het uitreiken van de GoudenSchoen waarbij Ton Hof memoreerde dat de winnaar een jongen is uit een echte Blauw-Zwartfamilie waar van moeder, vader en twee zusjes bij de club voetballen of gevoetbald hebben. Nu was het al bijna voor niemand meer een verrassing dat Raymond Vosse door de schrijvende Blauw-Zwartpers is gehonoreerd met de meeste punten om door de SBZ te worden uitgeroepen als winnaar van de Gouden Schoen van het seizoen 2022-2023. Een prestatie die de boeken ingaat. Raymond, nogmaals van harte gefeliciteerd. Ton sloot zijn relaas af met het eerste elftal zeer veel succes te wensen in de nacompetitie. Daarna bleef het nog lang gezellig.

Tags

Blauw ZwartGouden SchoenUitreikingVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top