Ga naar hoofdinhoud

Deze week in bibliotheek Voorschoten – Wassenaar

Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar
4 juni 20234 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek.

Deze week in Bibliotheek Voorschoten

Datum                Aanvangstijd     Activiteit / Spreekuur
Di 06 juni            14.00 uur            Spreekuur Het Leerwerkloket
Di 06 juni            10.00 uur            Digitaal Spreekuur
Di 06 juni            10.00 uur            Formulierenbrigade
Di 06 juni            18.00 uur            Juridisch Spreekuur
Vr 09 juni            10.00 uur            Taalspreekuur Voorschoten
Vr 09 juni             13.00 uur            Taalcafé
Vr 09 juni            13.30 uur            Financieel Informatie Punt (FIP)

Deze week in Bibliotheek Wassenaar

Datum                Aanvangstijd     Activiteit / Spreekuur
Di 06 juni            14.00 uur            DigiDinsdag – Luister- en E-boeken
Di 06 juni            14.00 uur            Digitaal Spreekuur
Wo 07 juni          10.00 uur            Taal met Mama
Wo 07 juni          18.00 uur            Juridisch Spreekuur
Do 08 juni           10.00 uur            Taalspreekuur Wassenaar
Vr 09 juni            14.00 uur            Spelletjesmiddag ‘Palaver’ voor ouderen

DigiDinsdag – Luister- en E-Boeken

Dinsdag 6 juni | 14.00 – 16.00 uur | Bibliotheek Wassenaar

Dat de bibliotheek de plek bij uitstek is voor boeken dat is algemeen bekend, maar dat je bij ons ook op de juiste plek bent om alles te leren over luister en e-boeken misschien niet. Bij een abonnement op de bibliotheek kun je ook gebruik maken van de online bibliotheek en app waar een enorme collectie aan digitale boeken te vinden is.

In deze workshop leer je alles over het lenen van luister- en e-boeken en hoe je deze op je telefoon / tablet of e-reader krijgt, maar we vertellen je natuurlijk ook meer over andere plekken zoals Kobo, Bol en Storytel! Tickets aan de balie of via obvw.nl/leren

Workshop Podcasts: Introductie

Dinsdag 13 juni | 14.00 – 16.00 uur | Bibliotheek Voorschoten

Podcasts groeien in populariteit, over alle denkbare onderwerpen zijn podcasts te vinden waar je naar kan luisteren. Van de mooiste geschiedenisverhalen, achtergronden bij het nieuws tot true crime verhalen een hoorspelen. Tijdens een lange autorit, tijdens een wandeling of gewoon thuis in een gemakkelijke stoel. Er zijn meerdere manieren om podcasts op te zoeken en af te spelen, veelal gratis, kom samen de wereld van de podcasts ontdekken en deel tips met elkaar uit! Tickets aan de balie of via obvw.nl/leren

Recycle Knutselcafé voor kinderen in Bibliotheek Wassenaar

Vr 16 juni | Bibliotheek Wassenaar | 15.30 – 17.00 uur

We maken de leukste dingen van de afgeschreven en stukgelezen boeken van de bieb Pop-Up Atelier Mooi van Melissa komt op bezoek en neemt je dit keer mee op een vrolijk zomers creatief avontuur met een Flip Flap boekje vol Vrolijke Scheur Vogels en Fladderende Vlinders! Deelname: € 10,00 | Bestel je tickets via obvw.nl/jeugd

De Filmclub zoekt versterking – Kom jij de Filmclub helpen op de donderdagmiddag?

Door het vertrek van een van de teamleden is de Filmclub van Bibliotheek Wassenaar op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het team wil versterken. Het filmclubteam verzorgt iedere donderdagmiddag een filmvoorstelling in het Filmhuis te Wassenaar (ontvangst, kaartcontrole, consumpties etc.).

De Filmclub zoekt iemand met voldoende kennis van automatisering, die via internet gegevens kan opzoeken ter onderbouwing van de aan te leveren filmvoorstellen, alsmede enige vaardigheid heeft met tekstverwerking en eventueel Excel. Kennis van films is een pré maar niet beslist noodzakelijk. Er wordt ondersteuning geboden om dit te ontwikkelen. Interesse? Kom op een donderdagmiddag langs!

Filmhuis Wassenaar

Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

Datum                 Aanvangstijd      Film
ma 5 juni            20.00 uur            A Good Person
di 6 juni               14.00 uur            Une Belle Course
wo 7 juni            14.00 uur            Superkat Mauric
wo 7 juni            20.00 uur            Zomer in Frankrijk
do 8 juni             13.30 uur            Filmclub
vr 9 juni              20.00 uur            The Quiet Girl
za 10 juni            20.00 uur            Tchaikovsky’s Wife

Zomer in Frankrijk – De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er tijdens de gezamenlijke vakantie ineens gevoelens tussen vader Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de moeder van het andere gezin. Proberend de situatie zo goed mogelijk op te lossen, maken Walt en Marie het ene na het andere plan om ook een nieuwe liefde aan te wakkeren tussen hun wederzijdse partners Luuk (Jan Kooijman) en Lieke (Jasmine Sendar).

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuis WassenaarOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top