Skip to content
Fotocredit: PR

40 jaar Vrijwilligerscentrale Wassenaar! Dat vieren we!

Vrijwilligerscentrale Wassenaar
6 juni 20232 minute read

De VCW, hét steunpunt voor vrijwilligerswerk in Wassenaar, bestaat dit jaar 40 jaar! Reden genoeg voor een gezellig feest voor onze vrijwilligers! Naast de huidige vrijwilligers werden ook oud-vrijwilligers uitgenodigd en was het een mooie mix van mensen die de VCW hebben geholpen te groeien de laatste 40 jaar. Het feest begon met een leuke puzzelfietsroute door Wassenaar langs een deel van de Poëzieroute. Onze vrijwilligers vertrokken vanuit het Van Heeckerenhuis, de thuisbasis van de VCW. Er werden spontaan koppels gemaakt en nieuwe contacten werden gelegd tussen de vrijwilligers van de VCW.

Daarnaast leerden ze ook meer over Wassenaar en kwamen ze langs bekende en minder bekende plekken. Tijdens de fietstocht werd er druk gepuzzeld en werden de deelnemers uitgedaagd om zelf ook een mooi gedicht te rijmen. Wat een leuke gedichten zijn daar uit voortgekomen! Bij terugkomst werden de fietsers ontvangen met een heerlijke BBQ in de zon en klonk de live jazz muziek van Koen van der Linden over het plein bij het Van Heeckerenhuis. De sfeer was gelijk goed en iedereen genoot. De gemaakte gedichten werden voortgedragen door de makers ervan en was er een prijs voor de winnaar van de puzzeltocht en een prijs voor het mooiste gedicht. Tijdens de BBQ werden er mooie verhalen uitgewisseld over de VCW door oud-vrijwilligers en door huidige vrijwilligers. Na afloop kreeg iedereen een kleine goodybag mee zodat zij ook thuis nog even konden nagenieten van deze fantastische namiddag.

Een mooie start van het feestjaar voor het vrijwilligerswerk in Wassenaar. Want deze leuke middag was slechts het begin. Op zondag 1 oktober organiseert de VCW een groots feest voor alle Wassenaarse vrijwilligers in de Warenar met speciale gasten! We zoeken dit jaar de verbinding op en hebben dan ook de echte Verbinders uitgenodigd! Daarover binnenkort meer. Daarnaast zijn er diverse funworkshops waar je je voor in kan schrijven en sluiten we af met een knallend feest met verschillende Wassenaarse DJ’s! Het belooft een bijzondere dag te worden waarbij we de vrijwilligers van Wassenaar verbinden. Zorg dus dat je erbij bent!

Vrijwilligers met een VCW-vrijwilligers pas hebben voorrang bij de aanmelding. Heb je nog geen vrijwilligerspas? Vraag deze dan aan bij de coördinator van de organisatie waar jij vrijwilligerswerk doet. Medio augustus zal er meer info volgen via diverse media kanalen, maar noteer 1 oktober in je agenda zodat je dit feest niet gaat missen!

Tags

40 jaarJubileumVCWVrijwilligerscentrale WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top