Ga naar hoofdinhoud

CDA Wassenaar: nu aan de slag met het verbeteren van de bestuurscultuur!

7 juni 20232 minute read

Het CDA heeft afgelopen week kennis genomen van het onderzoek van Berenschot naar de bestuurscultuur en sociale veiligheid in Wassenaar en vindt de resultaten zorgelijk. Het gaat daarbij niet om één incident, maar om meerdere incidenten. Dat is verontrustend om te lezen.

Het CDA Wassenaar herkent de geschetste bestuurscultuur wel en voelt daarom de urgentie om  daadwerkelijk bij te dragen aan een verbetering. Wij zijn dat verplicht aan onze inwoners. Een goede bestuurscultuur en sociale veiligheid vormen immers de basis voor open inhoudelijke discussie en effectieve samenwerking om het beste voor onze mooie gemeente te bereiken. Het volgen van onze eigen regels en codes over omgang met elkaar zijn daarbij een vereiste waaraan ten allen tijde moet worden voldaan. Het is nu aan ons allen om bij te dragen aan verbetering.

Hoe wil het CDA hiermee aan de slag gaan? Het rapport bevat een aantal aanbevelingen om deze problemen aan te pakken. Allereerst is erkenning door alle fracties van deze bestuurscultuur nodig. Bereid zijn tot zelfreflectie hoort daar uitdrukkelijk bij. In het rapport wordt aangegeven dat het daar nog wel eens aan schort. Wij willen op een respectvolle manier de dialoog aangaan met alle partijen. Een kop koffie drinken en luisteren naar elkaar. En daarnaast aan de slag met de aanbevelingen in het rapport. En laten we het vooral op de agenda houden, want het verbeteren van de bestuurscultuur heeft ook tijd nodig. Het CDA Wassenaar is ervan overtuigd dat de veranderingen die nodig zijn alleen tot stand kunnen komen door gezamelijke inspanningen en een gemeenschappelijk commitment.

Het CDA Wassenaar wil op de inhoud werken. Concrete resultaten laten zien op het gebied van woningbouw, verkeer, duurzaamheid, jeugd en zorg. Daar zijn we al hard mee bezig. Laten we dus samen werken aan een positieve verandering in Wassenaar waarin een gezonde bestuurscultuur en sociale veiligheid centraal staan, zodat we verder kunnen met resultaten neerzetten voor onze inwoners. Nu aan de slag!

V.l.n.r. Saskia Ettema – Walkate, Sabrina Everard, René Beerepoot. Fotocredit: PR.

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top