Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD: samen aan de slag voor beter bestuur

8 juni 20232 minute read

Vorige week heeft Berenschot het onderzoeksrapport over de bestuurscultuur in politiek Wassenaar gepresenteerd. De bevindingen zijn niet mals: de onderlinge omgang is beneden de maat, de sociale veiligheid staat onder druk, er wordt niet goed gereflecteerd en er is veel strijd maar te weinig inhoud. Een zorgelijk beeld.

De Wassenaarse VVD herkent en erkent dit geschetste beeld. Dat voelt ongemakkelijk en zorgt ook voor schaamte. Want wij maken deel uit van deze cultuur. De cultuur wordt immers door de mensen gemaakt; daar zijn we allemaal bij. We nemen de bevindingen zeer serieus. En gaan hierover met elkaar in gesprek, met elkaar aan de slag en we stropen de mouwen op om tot een bestuurscultuur te komen waarin eenieder zich veilig kan voelen.

Want als er grensoverschrijdend gedrag wordt ervaren, moeten we dat toch gezamenlijk kunnen corrigeren. Elkaar aanspreken op ons gedrag. Reflecteren hoe we het doen. Soms loopt communicatie niet lekker en wordt iets anders ervaren dan het is bedoeld. We moeten ons zelf en elkaar de spiegel durven voor te houden. In een veilige omgeving, waar je niet wordt afgebrand.

We moeten ons inzetten voor wat goed is voor een zelfstandig en zelfbewust Wassenaar. Een zelfstandig Wassenaar met een eigen Kroon benoemde burgemeester is waar we ons in het verleden gezamenlijk voor hebben ingezet en om dat zo te houden moeten we ook nu gezamenlijk aan de slag.

Wij pakken die handschoen op. En dat doen we graag samen met alle raadsleden en commissieleden, wethouders en ambtenaren.

Gerbrand Nijman, Monique van Deursen, Charlotte Rogge, Hans Mulder, Matthijs Stekelenburg, Manuel Dijkstra en Niek Klooster

Op de foto v.l.n.r. Matthijs Stekelenburg, Gerbrand Nijman, Hans Mulder, Charlotte Rogge, Niek Klooster, Monique van Deursen

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top