Ga naar hoofdinhoud
Uitreiking 'mooiste match' aan Stichting Gehandicapten Wassenaar. Fotocredit: Wassenaarders.nl

Beursvloer Wassenaar bewijst zich als maatschappelijke matchmaker

9 juni 20233 minute read

Meer dan 75 matches tussen maatschappelijke organisaties onderling én met bedrijven en het toegankelijk maken van een speelplek voor gehandicapte kinderen als mooiste match. Dat was gisteravond de uitkomst van de derde editie van de Beursvloer Wassenaar, een initiatief van Vrijwilligerscentrale Wassenaar. Net als op de AEX-beursindex in Amsterdam werd de ‘handel’ ingeluid met een gongslag door burgemeester Leendert de Lange.

De opzet van deze maatschappelijke beursvloer was dat met gesloten beurzen diensten worden uitgewisseld. Matchmakers met oranje shirts probeerden de partijen naar een match te begeleiden. Ruim 35 maatschappelijke organisaties en ruim 20 bedrijven hadden zich aangemeld. Waaronder ook Fonds1818 die deze Beursvloer met een mooie donatie financieel mede mogelijk heeft gemaakt. Bedrijven, serviceclubs, scholen en maatschappelijke instellingen werden met elkaar en met lokale ondernemers samengebracht. Het doel van de beursvloer: in beweging komen door elkaars vragen en aanbod en zo de lokale samenleving te verbeteren en versterken. 

In een informele en dynamische sfeer was de Beursvloer Wassenaar te gast bij lokale bierbrouwerij Crooked Spider op bedrijventerrein Maaldrift. De vragen van de maatschappelijke organisaties varieerden van opknap-werkzaamheden, hulp bij het opstellen van een marketingstrategie, sponsoring en stageplaatsen. De maatschappelijke organisaties konden ook onderling diensten met elkaar uitwisselen.

Er werden deze middag meer dan 75 matches gemaakt met een economische waarde van zo’n 50.000 euro. De matches hadden betrekking op o.a. materiaal, kennis, toegang tot netwerken en ruimte, menskracht en faciliteiten. Alle matches werden gecontroleerd door een notaris. Daarna gingen betrokken partijen met elkaar op de foto.

Verantwoordelijk wethouder Ronald Zoutendijk (DLW) sprak na afloop zijn waardering uit voor de Beursvloer. Hij benadrukte het wederkerigheids-aspect en vond het mooi om te zien dat bedrijfsleven en sociaal domein elkaar hebben gevonden op de Beursvloer.  

De wethouder maakte samen met Carien Janssen van Raaij van Fonds1818 de top-3 van mooiste, tot stand gekomen matches bekend. De match tussen Van der Holst en Zn. en de Stichting Gehandicapten Wassenaar werd tot mooiste match uitgeroepen. De match bestond enerzijds uit het toegankelijk en bespeelbaar te maken van een nader te bepalen bestaande speelplek voor kinderen in een rolstoel, inclusief toiletvoorziening en anderzijds uit de presentatie van een beweegspel.

Deelnemers van de Beursvloer kregen na afloop een duurzame traditionele poffertjespan aangeboden door V-Impact, dankzij een donatie van Cuisinoon. De lancering van V-Impact staat gepland in de Week van de Vluchteling rond 21 juni en wordt gesponsord door Vinea Impact, actief in Training, Coaching & Publishing.

Burgemeester Leendert de Lange doet de gongslag en opent daarmee Beursvloer Wassenaar. Jolande de la Rambelje van Vrijwilligerscentrale Wassenaar kijkt toe. Fotocredit: Wassenaarders.nl

Tags

Beursvloer WassenaarMaatschppelijke MatchesUitwisselen van dienstenVrijwilligerscentrale WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top