Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart eindigt hoog in derde klasse, maar verspeelt promotie

Henk Goulooze
9 juni 20232 minute read

Blauw-Zwart zal het in  het nieuwe seizoen moeten doen met de zeer verdienstelijke derde plaats die het heeft behaald in de derde klasse. De poging om naar een klasse hoger te promoveren mislukte afgelopen zaterdag op de valreep jammerlijk. Na een puike wedstrijd en een 2-1 voorsprong werd de ploeg van trainer Alan Campfens in de laatste tien minuten van de wedstrijd in Bodegraven tegen ESTO bijna op z’n Feijenoords volledig overlopen en verloor de Wassenaarse ploeg de nacompetitiewedstrijd volstrekt onnodig met 3-2.

De mannen van de Lagerberg Verhuisgroep begonnen onder de stralende zon een beetje onwennig tegen tweede klasser ESTO. Dat leidde al in de 13e minuut tot een vrije kopkans voor de thuisploeg van de kaasstad Bodegraven. Een gemakkelijke 1-0 dus voor ESTO. Maar vervolgens kregen de Wassenaarders in hun vertrouwde opstelling de smaak te pakken. Er werd weer ouderwets op de bal gejaagd en druk gezet. Het wachten was op de gelijkmaker. Vleugelspits llliass Assabban kon herhaalde keren alleen met een overtreding worden neergehaald. Dat brak ESTO een minuut voor de rust uiteindelijk lelijk op: na een charge in het strafschopgebied op Illiass ging de bal op de stip en scoorde Bastiaan Hendriksen beheerst de 1-1.

Het zat het meegereisde Wassenaarse legioen supporters voor de rust al niet lekker, maar ook na de rust bleef het veldspel van de Lagerberg Verhuisgroep-boys heel goed, maar werden er teveel kansen gemist. Wat de Blauwen ook ondernamen in de zestien meter voor de ESTO-goal, de bal mocht er niet in! Met een zucht van verlichting dachten de Wassenaarders in de 70e minuut wellicht de wedstrijd toch een beetje in de knip te hebben toen llliass Assabban één van de fraaie aanvallen van de Blauwen met een geplaatste schuiver afrondde en ESTO op een 1-2 achterstand zette.

Of het nu kwam door de spanning of door een gebrek aan concentratie was onduidelijk, maar in de laatste tien minuten leken de twee behendige spitsen van ESTO opeens wèl de ruimte te krijgen van de Blauw-Zwartverdediging. En binnen een vloek en een zucht scoorden deze spitsen twee fraaie goals. En met een behoorlijk onverwachte eindstand van 3-2 voor de thuisclub spatte de droom van een Wassenaarse overwinning uiteen. En werd de aloude voetbalwet opnieuw waarheid: als je de kansen  zelf niet benut, dan doet de tegenstander dat wel.