Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Vlinderstichting

Libellentelling van 9 – 11 juni

Vlinderstichting
9 juni 202338 second read

De libellentelling 2023 start op vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni. Elke telling wordt op prijs gesteld. Je mag dus zo vaak tellen als je wilt! Eén keer tellen is al voldoende om mee te doen. Maar je kan ook 2, 3 of 10 keer tellen in je tuin. Ook nul libellen in de tuin telt als een telling.

Waarom moet je tellen?

Nederland is een echt libellenland: er komen hier ongeveer 65 soorten libellen voor. Door het verdwijnen van natuur, klimaatverandering en watervervuiling staan veel libellensoorten onder druk. Tijdens de Libellentelling peilen we hoe het gaat met de verschillende soorten in onze tuinen.

Telling doorgeven

Jouw resultaten kan je doorgeven via tuintelling.nl. Zodra het evenement live gaat, kan je hier jouw telling(en) doorgeven.

Doe mee aan de Libellentelling!

Tags

LibellenLibellentellingVlinderstichtingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top