Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Run for Rio

Run for Rio zorgt voor feest in Oeganda

Leo Bellekom
9 juni 20233 minute read

Corona kwam en alle scholen in Oeganda gingen 2 jaar op slot. In 2022 mochten in Oeganda de scholen weer open. Een heel jaar lang deden de kinderen ontzettend hun best. Zij leefden toe naar het grote eindfeest in december. Maar toen kwam de ebola uitbraak. Op 25 november gingen alle scholen dicht. Geen eindfeest dus in 2022. Run for Rio hielp mee met alternatieven. Het tempo in de bouw werd opgevoerd. En jawel, eind januari 2023 was de Blessed Land school klaar. En ook de 2e fase van de New Horizon school was eind januari gereed.

Op 6 februari 2023 startte het nieuwe schooljaar in Oeganda. En dat was niet alleen goed nieuws voor de kinderen, want op de scholen gebeurt veel meer dan alleen les geven aan kinderen. Ook ouders krijgen regelmatig les. En er is veel voorlichting over hygiëne en gezondheid. De kinderen krijgen iedere dag één of twee maaltijden. Op school meedoen brengt veel nieuwe goede vrienden, wat beter is dan op straat leven. Want juist in dat straatleven liggen vele risico’s op de loer. Goede voorlichting helpt ook om kindhuwelijken te voorkomen. Kortom onderwijs helpt, overal! En juist daarom investeert Run for Rio met uw hulp in het onderwijs.

Run for Rio is al bijna 35 jaar actief in Wassenaar. Velen kennen ons van hardlopen, wandelen en fietsen. In het bekende gele shirt. Eén van onze Wassenaarse burgemeesters riep eens luid in de raadzaal “er moet meer geel op straat”.Ja, wat waren wij trots, trots op ons cluppie in dat mooie Wassenaar. En dit jaar organiseren we de Wassenaarse Poldercross. Wat!!! Heb je daar nog niet van gehoord. Bezoek onze website, Doe mee, kom kijken. En volg deze mooie krant, want daar komt alle informatie over de poldercross in terug.

Die 6e februari zullen honderden Oegandese kinderen hun levenlang onthouden. Voor het eerst naar school, een nieuwe school, feest, muziek, zingen, dansen en lekker eten. Inmiddels is op 29 mei het tweede trimester begonnen. En nog steeds zijn kinderen en leerkrachten blij. Blij om iedere dag naar school te mogen. Ook Run for Rio is blij, en dan vooral ook met uw bijdrage. Op die manier kunnen we vele kinderen blij maken met een vooruitzicht op een mooie toekomst. Blijf dus helpen en stort uw bijdrage op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio. Voor meer informatie kijk op de website www.runforio.com. Of bel met Leo Bellekom, 0643265500

Tags

HardlopenhulpOegandaRun for RioSchoolkinderenWassenaarWassenaarse Poldercross
Gerelateerde artikelen
Back To Top