Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

2e editie Groene daken actie Wassenaar

De Groene Meent
10 juni 20232 minute read

In 2021 organiseerde Groene Meent een actie om voordelig groene daken te leveren. Vanwege het belang van meer groen in onze gemeente wordt deze actie herhaald. Een van de deelnemers uit 2021 legt uit waarom zij meedeed aan de actie.

Actie start op 14 juni

Deze keer organiseren Groene Meent en leverancier Green2Live samen de actie. Na inschrijving ontvangt u een vrijblijvende offerte. U kan kiezen voor zelfaanleg of aanleg door een professioneel bedrijf. Met subsidie van Hoogheemraadschap van Rijnland is het aanbod deze keer extra voordelig. Op 14 juni wordt de actie gelanceerd tijdens de Klimaattafel in theater de Warenar. U kunt nu al meer informatie vinden via www.green2live.net/wassenaar.

Een tevreden deelnemer

Susanne van Eps woont in Nieuw-Wassenaar en heeft in 2021 meegedaan aan de actie. Groene Meent stelde haar een aantal vragen over haar reden tot deelname.

Waarom wilde je graag een groen dak?

Thuis heb ik drie daken die ik graag wilde vergroenen. Op een dak kijk ik uit vanuit huis. Dit dak was grijs en grauw, en dat vond ik zo’n somber gezicht. Een andere reden had te maken met onze zonnepanelen. Ik had begrepen dat nabijheid van planten het rendement verbetert. Dat lijkt ook zo te zijn, want na de aanleg heb ik meer opbrengst. Daarnaast wilde ik meer insecten in mijn tuin en groene daken trekken die diertjes aan.

Hoe en waar heb je het gerealiseerd?

Ik wilde er zeker van zijn dat het goed werd gedaan en koos daarom voor het laten aanleggen. Dat ging perfect en ik kreeg ook advies over waterafvoer. De groene daken liggen op het tuinhuis, op de fietsenstalling en op de overkapping van de voordeur. Deze staan overdag allemaal deels in de zon, want dat hebben de plantjes nodig.

Ben je tevreden over het resultaat?

Absoluut. Sinds de aanleg kijk ik uit op prachtige groene daken. Daar word ik helemaal happy van! Ook merk ik dat de regenton vaak leeg is. Het zorgt dus ook voor de opvang van regenwater, waardoor ons riool niet overbelast raakt bij heftige buiten. Vorig jaar merkte ik dat insecten en vogels genieten van mijn daken. En daar geniet ik dan weer van. Wat ook winst is, is dat het op de veranda bij het tuinhuis ‘s zomers een stuk koeler is. Het vormt een soort natuurlijk airconditioning.

Tags

Groene daken actieGroene MeentWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top