Ga naar hoofdinhoud

CDA Wassenaar: raadsbreed aan de slag met verbeteren bestuurscultuur

16 juni 20232 minute read

De CDA fractie is opgelucht en blij met het raadsbrede besluit van dinsdag 13 juni om aan de slag te gaan met het verbeteren van de bestuurscultuur. De urgentie om hierin concrete stappen te nemen werd duidelijk gevoeld en werd nog versterkt door de uitnodiging van de Commissaris van de Koning om op gesprek te komen.

Saskia Ettema-Walkate en Sabrina Everard, de tweekoppige vrouwelijke fractie (beiden in het CDA groen deze avond), lieten hun boodschap duidelijk horen in de eerste termijn van het debat over het College voorstel waarin de aanpak van het traject aan de orde was.

Sabrina Everard (l) en Saskia Ettema – Walkate

Een sociaal veilige omgeving hebben wij nodig om ons werk te kunnen doen voor de inwoners van Wassenaar.  Daarbij moeten collegialiteit en teamspirit hoog in het vaandel staan. Hoe willen wij dat bereiken? Op twee manieren. De eerste weg is informeel. De CDA fractie nodigt ieder raadslid uit voor een kopje koffie om het gesprek aan te gaan en naar elkaar te luisteren, elkaar te begrijpen en elkaar een tweede kans te gunnen. Dit is het helingsproces dat we willen doorlopen. De tweede is de formele weg middels een traject binnen de raad.

Een voorstel om de aanpak van het traject te amenderen resulteerde in een eensgezinde samenwerking tussen de acht partijen. De afspraken werden samen opgeschreven en het amendement werd vervolgens unaniem aangenomen. Met dit amendement staan de Fractievoorzitters aan het roer om een verbeteringstraject (zonder extra financiële middelen) ten behoeve van de raad zelf in te zetten. Het College werd opgedragen om ten aanzien van de ambtelijke organisatie eenzelfde traject op te starten.

Precies dit soort samenwerking tussen de partijen zorgt ervoor dat wij als raad concrete stappen gaan zetten. Zoeken naar de verbinding en naar gemene delers is wat het CDA karakteriseert. En dat is nu juist wat wij als raad gaan doen.

De CDA fractie zal de Commissaris van de Koning in ieder geval vertellen dat onze inzet voor de belangen van de bewoners van Wassenaar het hoogste goed is en dat zelfstandigheid daarbij hoort. De CDA fractie zal zich met de gehele raad inzetten om dat te behouden.

Nieuwsgierig geworden over de inbreng van het CDA tijdens het debat? Kijk op Wassenaar (cda.nl)

Contact met het CDA? Mail: settema@wassenaar.nl en severard@wassenaar.nl 

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top