Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Kieviten D-O25 ongeslagen kampioen!

De Kieviten
17 juni 20233 minute read

De dames van Kieviten D-O25 zijn op dreef dit seizoen. In november werden zij kampioen in de vierde klasse, wat leidde tot promotie. Nu staan zij in de derde klasse vanaf het eerste moment al stijf bovenaan. Afgelopen wedstrijd kon de ploeg onder leiding van Menno de Groot het kampioenschap veiligstellen door minstens gelijk te spelen tegen Leidse Studs, een tegenstander die niet onderschat moet worden als nummer twee.

De Studs lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien dat zij gebrand waren om drie punten mee naar Leiden te nemen. Het spel golfde op en neer, maar het was Lisa Wyrdeman die in het eerste kwart na een mooie pass van Romy Tacx één op één met de Leidse keepster kwam te staan en koeltjes de bal in de goal werkte. De Wassenaarse dames kregen de smaak te pakken en Rosalie van Dam zorgde voor de 2-0 op het scorebord.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam ook de vermoeidheid toe bij Kieviten. De Leidenaren voelden dit aan en wisten de de 2-1 te maken. De Leidse Studs drongen vervolgens alsmaar aan, maar keepster Sanne Schuuring had een aantal mooie reddingen in huis.

In het vierde kwart leken de dames van Kieviten wel herboren, zoveel energie kwam eruit. Het middenveld met Beau-Jill Remmerswaal, Floor van Delft en Nina Remmerswaal bleef maar gaan en ook achterin stond het met Yulia Göbel, Larah Pander, Ella Blok en Sabrina Everard als een huis. Ook invalsters (maar inmiddels vaste waardes) Anne-Britt Varkevisser en Eva Verhaak stonden hun mannetje. De Wassenaarse dames drongen aan en het was Romy Tacx die uit een strafcorner met een prachtige sleep de bal in het net wist te werken. Niet veel later onderschepte Rosalie van Dam de bal rond de cirkel. Zij twijfelde geen moment en haalde hard uit: 4-1.

Na het eindsignaal knalden de kurken van de champagneflessen en galmde het welbekende ‘We are the Champions’ uit de boxen. De dames van Kieviten kunnen terugkijken op een mooi seizoen waarin grote stappen zijn gemaakt, mede dankzij hun trouwe sponsoren: Invictus Security, Doesburg Diamanttechniek, Beautysalon Petite Jolie, Wood Wassenaar, Von Wood, Autobedrijf Rudie Visser, Mondhygiënepraktijk Ilona Thoen, Dear Health, SJIEK Haarsalon, Rickies Feest en Burchtplein.

De dames zijn nog op zoek naar speelsters voor volgend seizoen. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en heb jij zin om in een team te hockeyen waar gezelligheid voorop staat? Stuur een bericht op Instagram naar @kievitendameso25!

Tags

D-O25DamesHockeyKampioenschapKievitenWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top