Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Team Wassenaarse Reddingsbrigade zwemt mee met Elfstedentriatlon Van der Weijden

19 juni 20232 minute read

Vier dames van de Wassenaarse Reddingsbrigade hebben gistermiddag meegedaan met de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden, die tot en met 24 juni daarmee een nieuwe extreme uitdaging aangaat. Hij zal de Tocht der Tochten achter elkaar, met zo min mogelijk rust, zwemmen, fietsen en lopen. Daarmee zamelt hij geld in voor kankeronderzoek. Dat doet hij niet alleen. In totaal 62 teams doen mee met de geld inzamelactie.

Een van die teams betreft een team van de Wassenaarse Reddingsbrigade. Linda Balfoort, Leanne Wouters, Marianne van der Cingel en Marjan van der Neut droegen met hun team ‘Aan de slag’ hun steentje bij door 2 kilometer met Van der Weijden mee te zwemmen. De dames zijn al lang verbonden aan de Wassenaarse Reddingsbrigade. Eind vorig jaar ontvingen Marianne en Marjan nog de gemeentelijke legpenning. Eerder heeft Leanne ook een legpenning ontvangen. Met hun actie hebben de dames een mooi bedrag opgehaald. Met in totaal 207 donaties is tot nu toe een bedrag van 6.739 euro opgehaald. Gisteravond werd bij de NOS op tv met een klein portret aandacht besteed aan teamlid Linda Balfoort (vanaf minuut 18:50).

Elfstedentriatlon

De Elfstedentriatlon is de volgende sportieve uitdaging waarmee Maarten geld inzamelt voor kankeronderzoek. Jaarlijks krijgen nog steeds 100.000 mensen de diagnose kanker en overlijden 40.000 mensen daaraan. Bij de oprichting van de Foundation in 2017, heeft Maarten beloofd dat hij alles zal geven om kanker de wereld uit te krijgen. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, voor de volle 100%, dus zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden.

Doneren voor team Aan de slag kan nog steeds. Doneer hier.

Bron: Elfstedentriatlon/mvdw foundation

Tags

donerenElfstedentriatlonKankeronderzoekMaarten van der WeijdenTeam aan de slagWassenaarWassenaarse ReddingsbrigadeWRB
Gerelateerde artikelen
Back To Top