Ga naar hoofdinhoud

CDA Wassenaar: Goed onderwijs en betaalbare woningen zijn essentieel voor een leefbaar Wassenaar

23 juni 20232 minute read

Het CDA Wassenaar pleit voor het beste onderwijs voor de kinderen in onze gemeente. Daarom staat het CDA volledig achter het voorgenomen plan om de St. Jozefschool en de St. Jan Baptistschool te laten fuseren: beide gebouwen zijn op en toe aan vernieuwing. Daarnaast biedt een middelgrote school van 480 leerlingen financiële ruimte voor betere leerkrachten en – methoden, waardoor ieder kind de kans krijgt om zijn/haar talenten optimaal te ontwikkelen.

Fotocredit: PR

Het CDA staat ook positief tegenover de beoogde locatie van de nieuwe school, namelijk het park Deijleroord. Hoewel dit betekent dat er een stuk grasveld verloren gaat, wegen de voordelen ruimschoots op tegen dit nadeel. De huidige locaties van beide scholen blinken namelijk niet uit in verkeersveiligheid. Door het nieuwe gebouw hier te plaatsen kunnen kinderen een stuk veiliger naar school gaan.

Daarnaast is het op die locatie mogelijk om een Integraal Kindcentrum (IKC) te realiseren, een grote wens van de scholen. Bij een IKC worden onderwijs, kinderopvang en andere pedagogische voorzieningen geïntegreerd. Hierdoor ontstaat er een naadloze overgang voor kinderen tussen verschillende levensfases, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling en welzijn. Iets waar het CDA veel belang aan hecht.

“Als oud-leerling van de St. Jan Baptistschool kijk ik terug op een geweldige basisschooltijd met goed onderwijs. Hoe mooi is het om de nieuwe generatie Wassenaarders van zelfs nog beter onderwijs te kunnen voorzien?!”, aldus Sabrina Everard, raadslid CDA Wassenaar.

Ook blijven de looppaden en bomen in het park grotendeels bestaan en wordt er een ‘groene school’ gerealiseerd, met o.a. een groen schoolplein. Het park aan de parklaan zal ongeschonden blijven.

De uitwerking van het plan zal wat het CDA betreft in goede samenspraak met de buurt moeten gebeuren, mede met het oog op de ontwikkelingen rondom verkeer en verkeersveiligheid in de buurt. Hier zal het CDA zich voor blijven inzetten.

Het CDA Wassenaar ziet eveneens kansen voor de vrijkomende locaties op de Anemonenweg en de Thorbeckestraat voor het realiseren van betaalbare woningen. Sabrina Everard: “Om Wassenaar leefbaar te houden is het essentieel dat leraren, politieagenten, zorgmedewerkers en andere belangrijke beroepsgroepen hier kunnen blijven wonen.”

Het CDA Wassenaar staat voor een leefbaar dorp, met goede onderwijsvoorzieningen voor de kinderen en betaalbare woningen voor Wassenaarders. Met het plan maken we een mooie stap naar een toekomstbestendige onderwijs- en woonomgeving in Wassenaar.

Meer informatie? Kijk op www.cda.nl/wassenaar

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top