Skip to content
Fotocredit: Wilco van Doorn

Ambassadeurs Gezonde tuinen trappen af in Deijlerhof

Groene Meent
28 juni 20232 minute read

Op woensdagavond 7 juni kwamen 8 ambassadeurs Gezonde tuinen bijeen in buurttuin het Deijlerhof hier in Wassenaar. Tijdens deze avond werden door de ambassadeurs ideeën en gedachten gewisseld om de Gezonde tuin in Wassenaar op de kaart te zetten met als resultaat een eerste aanzet van een campagneplan om zoveel mogelijk Wassenaarders te bewegen om hun tuin als gezonde tuin in te richten.

‘We streven ernaar om zoveel mogelijk Wassenaarders enthousiast te krijgen om hun tuin als Gezonde tuin in te richten. Hoe dat te doen? Simpel, door je tuin in te richten met minimaal 50% groen, geen gebruik te maken van gif of kunstmest, ervoor te zorgen dat het water snel in de grond loopt of op te vangen in een regenton, en te zorgen voor voldoende voedsel, schuilplekken en nestgelegenheid voor dieren’, vertelt Lotte Bok, ambassadeur en kerngroeplid van de Groene Meent.

‘We hopen en verwachten dat we met deze campagne Wassenaarders kunnen overtuigen om hun tuin als Gezonde tuin in te richten. Dat willen we doen door tuinbezoeken te organiseren, nieuwsbrieven te versturen, een vlogreeks op te zetten en nog veel meer’, vult ambassadeur van het eerste uur Wilco van Doorn aan. Wil jij ook als eerste deze informatie ontvangen om je tuin zo snel mogelijk gezond te krijgen, geef je dan nu op via de website van de Groene Meent www.groenemeent.nl/gezonde-tuinen

Mocht nu blijken dat je al aan veel criteria die op de site staan voldoet, geeft je dan direct op als ambassadeur. ‘Alleen samen kunnen we er dan voor zorgen dat we zo snel al mogelijk zoveel mogelijk Wassenaarders kunnen overtuigen om hun tuin ook gezond in te richten’, besluit Susanne van Eps-Habibe, eveneens ambassadeur.

Ambassadeursgroep Gezonde tuinen

Yvette Entius, Hugo Woudenberg, Wilco van Doorn, Susanne van Adrichem, Richard van Roessel, Niek Klooster, Liesbeth Köhlenberg, Susanne van Eps – Habibe en Lotte Bok

Tags

Ambassadeursgroep Gezonde TuinenDeijlerhofGroene MeentWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top