Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD blij met daadkrachtig en degelijk financieel beleid

29 juni 20232 minute read

Wat gaan we het komende jaar doen met het gemeentegeld? Daar geeft de kadernota ‘Samen met Wassenaarders aan de slag’ antwoord op. Afgelopen dinsdag werd deze besproken in de Gemeenteraad. We gaan investeren in de maatschappelijke voorzieningen in ons dorp. En het huishoudboekje blijft op orde.

Fractievoorzitter Gerbrand Nijman aan het woord. Fotocredit: PR

Fractievoorzitter Gerbrand Nijman: “In deze kadernota zien we een degelijk, financieel beleid. Uiteraard een speerpunt voor de VVD, want het huishoudboekje moet op orde zijn en blijven. Maar, de gemeente is er niet om het geld van de Wassenaarders op de bank te zetten. Tot voor kort kostte het nog geld om het op de bank te hebben staan en ondertussen is alles duurder geworden. Wat de VVD betreft kunnen we beter investeren in de algemene voorzieningen voor de Wassenaarders.”

Zo is het bijvoorbeeld goed dat er wordt geïnvesteerd in de dorpskern, zodat dit weer een aantrekkelijke, levendige plek wordt voor alle inwoners. Met een aantrekkelijk aanbod. En interessant voor ondernemers om hun waren te verkopen. Daarnaast wordt geïnvesteerd in het onderhoud van groen en wegen en in verkeersveiligheid: voor de Wassenaarse VVD altijd al zeer belangrijk. Verder wordt de gemeentewerf gesaneerd en geschikt gemaakt voor woningbouw, komt er een integraal kindcentrum, wordt de Paauw gerenoveerd en blijft de Warenar behouden.

Kortom, in deze kadernota zien we de ambities uit het Coalitieakkoord goed terug. Dit college gaat voor iedere Wassenaarder aan de slag: voor diegene die hier woont en werkt, voor wie zorg nodig heeft, voor wie hier wil fietsen of sporten, voor wie naar school gaat, naar het strand enzovoorts – niemand wordt uitgesloten.

Gerbrand Nijman: “Wat de Wassenaarse VVD betreft kan het college de mouwen opstropen en onverminderd met veel enthousiasme aan de slag om uit te voeren, samen met de gemeenteraad en samen met de Wassenaarders. In het belang van ons mooie dorp Wassenaar.”

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top