Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: Geschrokken!!

1 juli 20233 minute read

Deze week heeft de raad gediscussieerd over de financiële toekomst van Wassenaar en de plannen die moeten worden uitgevoerd.

Het college van Burgemeester en Wethouders doet dat met een zogenaamde kadernota. Ofwel: in grote lijnen zijn we dit van plan, en in oktober zullen we het uitwerken in de begroting.

Diep graven

Deze coalitie staat zich voor op openheid en transparantie. Maar we zijn toch wel heel erg geschrokken van het slechte inzicht dat dit college heeft in alles waar het in Wassenaar om draait. We vonden het dramatisch. En de presentatie van cijfers was zodanig dat heel diep gegraven moest worden om de waarheid boven tafel te krijgen.

Zoals bij de steentjes in de Langstraat.

Steentjes in de Langstraat

Hij is terug op de agenda. De steentjes in de Langstraat. Het werd gepresenteerd alsof het €3,8mln zou gaan kosten. Hetzelfde plan als waar al een aantal jaar over wordt gesproken. Maar na stevig doorvragen bleek het zo te zijn dat het €3,8mln extra zou kosten. Extra. Extra waarboven op? Daarop kon het college geen antwoord geven.  

Maar volgens de regels zou het €3,8mln bovenop de al verleende €2,7mln zijn. En dat maakt dat de steentjes in de Langstraat €6,5mln gaan kosten. Bizar. Zes en een half miljoen!! Voor een plan dat volgens de toenmalige VVD-wethouder €2,7mln zou kosten.

HartvoorWassenaar is hier tegen. Te meer omdat we weten dat een goede renovatie van de Langstraat ook voor €750.000 kan.

Nadenken over ons centrum

We zijn van mening dat we een goed plan moeten hebben voor ons centrum. Eigenlijk voor alle winkelgebieden in Wassenaar. Ook bijvoorbeeld het Stadhoudersplein.

Er zijn genoeg voorbeelden van gemeentes waar goed is nagedacht hoe het centrum van de toekomst er uit moet gaan zien. Heemstede, Zeist, Apeldoorn. Aan hoeveel winkels is er behoefte? Wordt het leuk als je weer woningen toestaat in een winkelstraat? Welke winkels wil je hebben. Of ook restaurants? En wie wil er gaan winkelen? En als je dat snapt kun je over de inrichting praten. En hoeveel het mag kosten.     

Bestuurscultuur

De coalitie wilde ook nog eens €225.000 aan “verbetering van de bestuurscultuur” besteden. Bovenop de €45.000. Dat hebben we naar €84.000 weten terug te brengen. Je kunt niet alles hebben.

Zorgen

In de afgelopen paar maanden heeft de coalitie DLW,PvdA,D66,CDA, onder leiding van de VVD een aantal besluiten genomen waar wij het hartgrondig mee oneens zijn. De massieve bouw op schooltje den Deijl. Het weghalen van fietspaden op de Schouwweg en de Storm. De bouw van een school in de groene ruimte bij de Burmanlaan. €6,5mln voor steentjes in de Langstraat.

Dit baart ons zorgen. Het betekent dat we nog harder zullen, en moeten, werken om  de toekomst van Wassenaar de goede kant uit te krijgen.

HartvoorWassenaar

HartvoorWassenaar is de grootste partij in Wassenaar. Jong en sterk. Waanzinnig leuke en goede mensen. We hebben er bewust voor gekozen om niet in de nieuwe coalitie te stappen. Omdat we echt willen werken aan de goede en zelfstandige toekomst van Wassenaar. Als solide lokale partij.

Wij willen jouw Hart voor Wassenaar nog sterker maken.

Solide. Het klopt 

HartvoorWassenaar, Irma van der Marel, Nel Westgeest, Hans Kienstra, Ber Wesselingh, Nicolas Pesman, Francoise van Leeuwen, Pasquale van Vliet, Henri Hendrickx

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top