Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Bijna 10.000 peuken op straat, onvoorstelbaar…

Wassenaarse bermbrigade
5 juli 202350 second read

Leden van de Wassenaarse Bermbrigade hebben op 1 juli meegedaan met de landelijke  cleanup actie: #PlasticPeukMeuk2023. In meer dan 70 plaatsen in Nederland zijn mensen die dag de straat opgegaan om peuken te rapen. Peuken horen immers niet op straat. In heel Nederland zijn er meer dan 600.000 peuken geraapt, In Wassenaar telden we er circa 9.600. Helaas kan je, ook in ons mooie dorp, wel blijven rapen, je bent er eigenlijk nooit mee klaar. Daarom roepen wij de rokers hierbij op om hun peuken niet meer achteloos op straat te gooien maar te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Het is nauwelijks bekend dat sigarettenfilters plastic bevatten. Met deze campagne maken we Nederlanders bewust van de enorme hoeveelheid giftig plastic dat jaarlijks via peuken op onze straten en in onze waterwegen belandt. Rokers hebben recht op die informatie, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken. Zo veranderen we de sociale acceptatie van het weggooien van peuken op de grond en creëren we een breed maatschappelijk draagvlak voor effectieve beleidsvorming.

Tags

CleanupPeukenPlasticpeukmeuk2023WassenaarWassenaarse Bermbrigade
Gerelateerde artikelen
Back To Top