Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Gro-up Buurtwerk

Jongerenontmoetingsplek Dr. Mansveltkade opgeknapt

Manon de Bruijn
8 juli 202354 second read

De jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Dr. Manseveltkade in Wassenaar is de afgelopen maand, mede door jongeren zelf, opgeknapt. Tijdens een bijeenkomst tussen jongeren en de gemeente Wassenaar in januari kwam naar voren dat de locatie niet meer geschikt was voor gebruik. De voorziening was vies en kon ook wel een nieuwe laag verf gebruiken. Daarnaast zouden de jongeren het prettig vinden als er weer verlichting zou zijn en er een extra prullenbak geplaatst zou kunnen worden.

De jongerenwerkers van gro-up Buurtwerk zijn met deze wensen en de jongeren zelf aan de slag gegaan om dit, in samenwerking met de gemeente, te realiseren. De JOP is zowel aan de binnenkant als de buitenkant door de jongeren zelf geschilderd. Daarnaast is er samen met graffitiartiest Ruud Kooger een ontwerp gemaakt voor de buitenkant.

Dit ontwerp is in twee middagen samen met de jongeren aangebracht. De JOP wordt door veel jongeren ‘Duckies’ genoemd, vandaar dat er nu twee grote badeenden te bewonderen zijn aan de Dr. Mansveldkade. Het opknappen van de voorziening is mede mogelijk gemaakt door een schenking van Fonds Wassenaar, waarvoor dank.

Tags

Gro-up BuurtwerkJongeren ontmoetingsplekJongerenwerk WassenaarJOPWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top