Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Regio15/Nicky Pronk

Grote zoekactie naar vermiste zwemmer in zee

11 juli 20232 minute read

Bij de Wassenaarse Slag is vanavond een grote zoekactie opgestart naar een vermiste zwemmer. Het gaat om een vermiste jongeman van 16 jaar. Hij maakte deel uit van een groep van drie zwemmers die voor de Wassenaarse Slag in problemen kwam. Het zou gaan om een toerist, die daarom misschien niet op de hoogte is van de gevaren van zwemmen in de Noordzee.

Twee van de groep zijn gered, maar er wordt nu nog gezocht naar de jongen. Bijkomend probleem is dat bekend is dat hij niet kan zwemmen. Dat maakt dat ‘alles op alles’ wordt gezet om hem snel te vinden. 

Er wordt oa gezocht met de reddingboot en kust- hulpverleningsvoertuig van reddingstation Katwijk alsmede KNRM Scheveningen, Reddingsbrigade Katwijk en Wassenaar, politie Wassenaar/Eenheid Den Haag, Brandweer Haaglanden, het Kustwachtcentrum en de SAR helikopter van de Kustwacht. Op het strand stonden ambulances en het mobiel medisch team stand-by op strand.

Badgasten helpen mee, en vormden een menselijke ketting om het water vlakbij de kust te doorzoeken. Ook op het strand wordt er gezocht, om uit te sluiten dat de jongeman even verderop weer aan land is gekomen maar niet opgemerkt wordt.

Ook zijn er al meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Probleem is ook: met elke minuut die verstrijkt wordt het zoekgebied groter, omdat de zwemmer meegevoerd kan worden door de stroming.

In 2019 kwamen twee Poolse mannen op dezelfde plek om het leven. In 2020 werd een man nog ternauwernood gered.

Later meer.

Bron: Regio15/KNRM Katwijk

Tags

Vermiste zwemmerWassenaarWassenaarse SlagZoekactie
Gerelateerde artikelen
Back To Top