Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Met deze tips kunt u bosbranden voorkomen

22 juli 202345 second read
Wist u dat de meeste natuurbranden worden veroorzaakt door mensen? Hier zijn een paar tips om branden en ongelukken te voorkomen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de natuur brandveilig blijft.

Tip 1: Rook niet in de natuur, vooral niet tijdens droge periodes. Als u toch rookt, zorg er dan voor dat u de sigarettenpeuk netjes weggooit in een prullenbak of mee naar huis neemt.

Tip 2: Wees voorzichtig met glas en de kolen van een barbecue. Glas kan werken als versterker van zonlicht. De kolen kunnen droog gras snel doen ontvlammen. Barbecueën en open vuur zijn alleen toegestaan op speciale picknick- en vuurplaatsen. uitleggen de bedoeling van glas, werkt als een vergrootglas.

Tip 3: Parkeer uw auto niet op hoog en droog gras. De katalysator onder de auto kan snel heet worden, wat ongewenste situaties kan veroorzaken.Ga voor meer informatie en kennis over de risico’s van natuurbranden naar deze website.

Tags

BosbrandenGemeentePreventieTipsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top