Ga naar hoofdinhoud
Hofcampbrug
Fotocredit: gemeente Wassenaar

De Hofcampbrug is weer open

25 juli 20232 minute read

Begin januari zijn de werkzaamheden aan de Hofcampbrug in Wassenaar gestart. De Hofcampbrug verbindt de Hofcampweg met de winkels aan het Stadhoudersplein. Inwoners konden de winkels bereiken via een tijdelijke voetgangersbrug, maar vanaf afgelopen vrijdag 21 juli is de vernieuwde Hofcampbrug weer open voor verkeer. Iedereen kan weer van de brug gebruikmaken. Wel zijn er nog een paar openstaande opleverpunten die binnenkort worden afgemaakt.

Uniek project

Fotocredit: gemeente Wassenaar

De vervanging van de Hofcambrug was een groots en uniek project. De oude brug werd gesloopt en er kwam een tijdelijke voetgangersbrug. Vervolgens werd er vanaf januari gebouwd aan de nieuwe brug, die vanaf afgelopen vrijdag weer open is.

Aanpassingen aan de brug

De nieuwe brug is smaller dan de oude brug. Dit heeft te maken met het doorvoeren van de 30 km zone op de brug. De brug voldoet hiermee aan de richtlijnen die bij een 30 km zone horen. Hierbij is rekening gehouden met het winkelend publiek, zodat zij genoeg ruimte hebben om elkaar op de brug te passeren met een winkelwagen. Door de versmalling van de brug konden ook de ondergrondse afvalcontainers tegenover het politiebureau geplaatst worden. De opleverpunten die nog niet af zijn, zullen zo snel mogelijk afgemaakt worden.

Hoogte brug

Een onderdeel van de werkzaamheden was de ophoging en verbetering van de brug Hofcampweg, die over de Zijlwatering loopt. De doorvaarthoogte is van 2,40 meter naar 2,50 meter gegaan.

Wethouder Wim Koetsier: “De heropening van de Hofcampbrug opent niet alleen de weg voor verkeer, maar ook voor bloeiend vaartoerisme. De verhoogde brug verbindt bestemmingen en creëert nieuwe kansen om Wassenaar te ontdekken over het water. Ik ben ook erg trots op het team dat gewerkt heeft aan het vernieuwen van de brug.”


Tags

GemeenteHofcampbrugOpenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top