Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Wassenaar heeft het schoonste strand van Zuid-Holland

29 juli 20232 minute read

Het Wassenaarse strand is afgelopen donderdag tijdens de jaarlijkse ‘Schoonste Strand van Nederland‘ verkiezing als winnaar uit de bus gekomen als schoonste strand in Zuid-Holland. De prijsuitreiking van de 20e editie van de verkiezing vond plaats op Ameland.

Door het organiseren van de strandverkiezingen wil Strand Nederland en Rijkswaterstaat en hun partners graag de uitmuntende kwaliteit van de Nederlandse strandpaviljoens zowel binnen als buiten ons land benadrukken. Niet alleen is de kwaliteit van het eten steeds beter geworden, ook de strandpaviljoens zelf zijn prachtig, duurzaam en efficiënt. Ook willen de organisatoren bezoekers aanmoedigen om actief deel te nemen aan het schoonhouden van het strand en het tegengaan van zwerfafval.

De inspectie voor het schoonste strand aar zwerfafval wordt uitgevoerd op de strandopgangen, parkeerterreinen en de looproute naar het strand. Ook de directe omgeving van de strandpaviljoens wordt onderworpen aan een inspectie. Daarnaast worden op een stuk strand van negentig vierkante meter alle stukken vuil geteld.

Nederlandse kust steeds schoner

In het algemeen bleek uit de inspecties dat de stranden over de breedte ontzettend goed presteerden op het gebied van schoonheid. Er is geen enkel Nederlands strand meer dat niet ten minste voldoet aan de één na hoogste beoordeling van 3 sterren, terwijl veel stranden langs de hele kust de maximale score van 4 sterren behaalden. Zeeland scoort al jaren goed bij de strandinspecties.

Andere winnaars

Beachclub Perry’s uit het Zeeuwse Scharendijke werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2023. Het werd een groots drieluik voor Zeeland, want het strand van Noord-Beveland werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland en paviljoen Woest 17 uit Nieuwvliet werd gekozen tot de Beste Nieuwkomer van 2023.

In buurgemeente Katwijk werd Zee en Zon uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2023. In Noord-Holland eindigde paviljoen Zeezicht uit Castricum aan Zee bovenaan de ranglijsten. Winnaar van het Schoonste Strand in deze verkiezingen was de gemeente Heemskerk. Schiermonnikoog werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden. Paal 17 op Texel werd hier verkozen tot het Beste Paviljoen.

Over de verkiezingen

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en Blauwe Vlag/Green Key Nederland.

Bron: Strandverkiezingen.nl

Tags

Verkiezing Schoonste StrandWassenaarWinnaarZuid-Holland
Gerelateerde artikelen
Back To Top