Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

Tracker leidt tot aanhouding in Den Haag

Politie Wassenaar
30 juli 20232 minute read

In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden wij een 31 jarige verdachte aan ter zake fietsendiefstal.

Wij kregen een 112 melding van een heterdaad fietsendiefstal, waarbij de verdachte(n) waren gestoord in de voortuin. De meldster kon een duidelijk signalement geven en een richting.

Direct zijn wij met meerdere eenheden gaan zoeken rondom de omgeving Rijksstraatweg. Maar troffen nog niemand aan. De aangever kwam zelf met een mogelijke locatie. De gestolen fiets was namelijk voorzien van een Apple AirTag, waarbij de locatie zojuist was versprongen naar Den Haag.

Zonder enige twijfel stapte de aangever in ons dienstvoertuig en belande hij in een zoektocht naar zijn fiets en de verdachte(n).

Tijdens het aanrijden naar de opgegeven locatie, versprong de tracker meerdere malen. Daardoor wisten wij dat de verdachte zich nog mogelijk op de fiets verplaatste. Vanaf de achterbank kregen wij een nieuwe locatie en reden wij in het holst van de nacht naar het centrum van Den Haag.

Al snel wist de aangever zijn fiets te spotten en reed deze met een “nieuwe eigenaar” vrolijk rond. Met de aangever achterin, werd de verdachte klem gereden en kon deze direct worden aangehouden.

De aangever, had een bijzondere nacht en had een mooi verhaal te vertellen aan de ontbijttafel. Zo loont het dus om een tracker te verstoppen in een goed, om deze weer terug te vinden.

De verdachte is ingesloten, waarna het onderzoek vandaag is voortgezet. De verdachte is door de Officier van Justitie gedagvaardigd en moet zich verantwoorden voor de rechter.

Zet je fiets altijd op slot, zorg voor een goede tracker, bel bij verdachte omstandigheden direct 112.

Melder en aangever bedankt en de collega’s van Politie Basisteam Leidschendam-Voorburg.

Tags

AanhoudingApple AirtagDen HaagFietsendiefstalPolitie WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top