Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto. Fotocredit: Lily Armstrong

Gipsy jazz bij Plein Musique

Plein Musique
4 augustus 20232 minute read

Jimmy Rosenberg, de vingervlugge gitarist en virtuoos in het genre van de gipsy jazz, is dit jaar te gast bij Plein Musique, de reeks van gratis openluchtconcerten op het Burchtplein in Wassenaar. De organisatie zorgt verder voor een muzikale reis naar het hart van Italië en dat van de Bollenstreek. De Florence Swingt Band brengt muziek uit het eigen dorp.

Op de eerste zondag van Plein Musique, 27 augustus, brengt Jimmy Rosenberg muziek ten gehore die geïnspireerd is op zijn muzikale held Django Reinhardt . Jimmy maakte in 1989 zijn debuut op de leeftijd van negen jaar in de Engelse televisiedocumentaire Django Legacy. Hij speelde toen in een trio met de naam The Gipsy Kids. In Nederland werd hij bekend door optredens op de televisie en in het Concertgebouw. Daarna volgden optredens in tal van landen.

Jimmy Rosenberg maakt  de vloer van de muziekkiosk vrij voor de in Italië geboren zanger/pianist Alexander Broussard. Hij keert met zijn vijfkoppige begeleiding terug naar zijn roots met klassiekers én hits uit het land van beroemdheden als Pavarotti en Bocelli.

Op de tweede zondag van Plein Musique, 3 september, bijt de Florence Swingt Band het spits af. De leden van deze groep, opgericht door een plaatselijke zorginstelling, zijn niet meer de jongste, maar het enthousiasme van de achttien muzikanten is er niet minder om.  De reeks van optredens van Plein Musique wordt afgesloten door shantykoor ’t Bollenhart uit Noordwijkerhout, dat een muzikale vertolking geeft van de gezelligheid in hun dorp.

De optredens van Plein Musique vinden traditiegetrouw plaats op de muziekkiosk op het Burchtplein, een fraaie historische plek midden in Wassenaar. De organisatie van Plein Musique werd in 2003 opgericht. Sindsdien zijn de gratis concerten in de open lucht niet meer weg te denken uit Wassenaar.

Voor muziekliefhebbers dus alle reden om de data van zondag 27 augustus en zondag 3 september vrij te houden in hun agenda. De concerten beginnen op beide dagen om twee uur ’s middags.

Tags

Florence Swingt BandGipsy JazzOpenlucht concertPlein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top