Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Pianorecital met Lieke te Winkel en Clara Biermasz in Kasteel Duivenvoorde

Henri Boshouwer Kroet
5 augustus 20232 minute read

Op woensdag 6 september a.s. brengen violiste Lieke te Winkel en pianiste Clara Biermasz een feestelijk zomerrecital ten gehore in de sfeervolle ambiance van Kasteel Duivenvoorde. Ze spelen werken van Brahms, Chopin, Schubert en Schumann.

Violiste Lieke te Winkel begon haar opleiding bij Kees Koelmans in Zwolle. Ze won op 16-jarige leeftijd het Internationale Locatelli Concours in Amsterdam.

 In 1999 won zij het Oscar Back concours en werd haar voor 6 jaar de Stradivarius “Ex Paul Godwin” ter beschikking gesteld. Met deze viool debuteerde ze in het Concertgebouw met het RSO o.l.v. Shlomo Mintz.

In 2007 werd Lieke concertmeester van het “Tonkünstler Orchester Niederösterreich”. Ze leidt sinds 2011 een vioolklas aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen.

Pianiste Clara Biermasz studeerde na haar studie aan het Utrechts Conservatorium verder aan de Liszt Academie in Boedapest en aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Zij treedt regelmatig op als solist en in kamermuziekensembles, is jurylid in internationale pianoconcoursen, heeft een lespraktijk en is artistiek directeur van de in 2015 opgerichte Chopin Stichting Nederland.

 Momenteel werkt ze als correpetitor met Lieke te Winkel samen aan de Universität in Wenen.

 Aanvang concert: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, entree € 30,00.

 Meer informatie: www.toonzetter.nl of h.boshouwerkroet@planet.nl, mobiel: 06-25358951 Voorverkoop: Mijn iDé Foto, Schoolstraat 184, 2252 CN Voorschoten

Tags

Clara BiermaszDe ToonzetterKasteel DuivenvoordeLieke te WinkelPianorecitalVoorschoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top