Ga naar hoofdinhoud

PvdA: inclusiviteit in Wassenaar zit in de lift!

9 augustus 20232 minute read

Onlangs is er een tijdelijke openbare toegankelijke WC-unit op de Wassenaarse Slag geplaatst. Hiermee kan een ieder, die deze zomer een dagje wil genieten op onze mooie strand, gebruik maken van een toilet. Deze toegankelijke WC-unit is hoognodig vanwege het feit dat meer dan 1,5 miljoen mensen kampen met problemen van de blaas en darmen. Bovendien heeft 1 op de 10 mensen een matig tot ernstige beperking.

Commissielid Marvin van der Nat. Fotocredit: PR

Commissielid Marvin van der Nat: wij zijn verheugd dat inclusiviteit, waar toegankelijkheid deel van uit maakt, steeds meer uitvoering krijgt binnen de huidige coalitie van VVD, CDA, D66, DLW en PvdA. Vooral ook omdat we merken dat inclusiviteit, in de breedste zin van het woord, steeds meer is gaan leven onder de inwoners van Wassenaar dat blijkt alleen al uit dat de thema avonden voor het ontwikkelen van de Lokale Inclusie Agenda zeer goed zijn bezocht!

Na de zomer komt er een definitieve variant van een toegankelijke openbare WC-unit op de Wassenaarse Slag en de PvdA gaat er scherp op toe zien dat dit duidelijk op het strand wordt aangegeven. Deze WC-unit houdt rekening met vele doelgroepen, zoals inwoners die een hoger leeftijd hebben bereikt maar ook voor inwoners met een lichamelijke beperking. Tevens heeft dit toilet een zelfreiniging mechanisme om de kwaliteit en de hygiëne te waarborgen. De PvdA zal haar uiterste best doen om Wassenaar voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken volgens het VN-verdrag Handicap.

Marvin van der Nat vervolgt: het realiseren van een voor iedereen toegankelijke WC-unit is een mooie stap. Het huidige college wil ook bezien of er ook elders in Wassenaar dergelijke toiletten kunnen worden geplaatst. Tevens heeft de wethouder beloofd dat na de zomer de Lokale Inclusie Agenda op de agenda van de raadscommissie Mens en Maatschappij zal staan. In deze agenda zullen verdere stappen worden omschreven om Wassenaar nog inclusiever te maken, bijvoorbeeld in het onderwijs, werk en openbare leefruimte. De PvdA maakt zich al jaren sterk voor deze Lokale Inclusie Agenda en kijkt hier reikhalzend naar uit, want er moet nog veel gebeuren om Wassenaar geheel inclusief te krijgen

Tags

GemeenteraadIngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top