Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: Bestuurscultuur & eigen onderzoek podcast

24 augustus 20232 minute read

De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen kwam 56% van alle kiesgerechtigden opdagen bij de stembus. De laagste opkomst van Wassenaarse verkiezingen ooit. Wij vinden het een taak voor alle betrokken politici en partijen om alles op alles te zetten dit te verhogen. Hart voor Wassenaar doet dit niet alleen in de raadszaal, maar ook daarbuiten. In dit artikel nemen wij u mee in de manier waarop Hart voor Wassenaar de politiek dichter bij de inwoner probeert te krijgen.

Wat wij vaak horen is dat mensen niet weten wie de politici zijn of waar de partijen voor staan. Wij zijn hierom erg actief op platformen waar wij onze mensen een gezicht kunnen geven. Op Instagram plaatsen wij veel korte filmpjes van onze inbreng in de raad met een leuke stijl. Hoe vaak ze bekeken worden varieert per filmpje. Maar zodat u een beeld krijgt van de omvang van de meest bekeken video’s:

-Henri Hendrickx over het verschil tussen landelijke- en lokale politici. 2800x bekeken.

-Pasquale van Vliet over hoe Wassenaar-Noord de dupe is van bebouwing. 2200x bekeken.

-Nicolás Pesman motie skatepark. 2100x bekeken.

Wanneer u dit artikel leest is onze tweede ‘Hart voor Wassenaar podcast’ gepubliceerd op ons YouTube kanaal. In deze podcast praten Henri Hendrickx, Pasquale van Vliet, Ber Wesselingh en Nicolás Pesman over de bestuurscultuur en het eigen onderzoek van Hart voor Wassenaar. Deze podcast, met video, geeft een kijkje achter de schermen van ons team tijdens de turbulente fase van de afgelopen periode. Via onze website https://hartvoorwassenaar.nl/podcasts/ kunt u gemakkelijk op het kopje ‘podcasts’ klikken en kunt u de nieuwste podcast bekijken op YouTube (uiteraard geheel gratis). Korte stukjes van de podcast zullen ook gepubliceerd worden op onze Instagram.

Deze korte filmpjes op Instagram, en wat uitgebreidere video’s op YouTube, zorgen voor een ideale balans. Op Instagram zijn de filmpjes erg laagdrempelig en bijna nooit langer dan 40 seconde. Ons YouTube kanaal is er voor Wassenaarders die wat dieper wil duiken in bepaalde zaken en meer te weten wil komen over onze mensen. Zo is er voor eenieder iets. 1 van de 12 kernpunten van Hart voor Wassenaar is: ‘Luisteren! Communiceren! Respect hebben voor de Wassenaarders’. Niet alleen vlak voor de verkiezingen, maar de gehele periode.

Hiermee proberen we de Wassenaarder dichter bij de politiek te brengen.

En om uw Hart voor Wassenaar nog sterker te maken.

Hart voor Wassenaar, Nicolás Pesman

Solide. Het Klopt.

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top