Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Schaaktalent Noah Ritzerveld geeft schaaksimultaanséance

Schaakvereniging Wassenaar
25 augustus 202353 second read

Op maandagavond 28 augustus organiseert de Schaakvereniging Wassenaar de jaarlijkse simultaan. Omdat clubkampioen Joop Beijersbergen verhinderd is, neemt Noah Ritzerveld de honneurs waar. De 11-jarige Noah heeft inmiddels de hoogste elorating van (bijna) alle Wassenaarders inclusief de senioren. Hij won recent met 7,5 uit 9 gedeeld het Nederlands jeugdkampioenschap t/m 12 jaar.

Na een snelschaakbarrage tegen Oscar Zecha en Wouter Terlouw (één gewonnen en één verloren) legde Noah beslag op de tweede plaats en kwalificeerde zich voor het EK jeugd in Roemenië.

De simultaanséance begint om zeven uur (19.00 uur) in het Deijlerhuis, al 50 jaar het thuishonk van de schaakclub. Tijdig aanmelden is verplicht via een email naar ericvandermarel@casema.nl.

De zomercompetitie van de Schaakvereniging Wassenaar duurde 16 weken en was een groot succes. Er deden 52 spelers mee, van wie er 20 meer dan 10 wedstrijden speelden. Net als vorig jaar won Eric van der Marel alle partijen er werd eerste met 22 uit 22. In de toptien staan verder Gerard van der Born 80%, Yashech Alhamawandi 74%, Gert Helfferich 71%, Danny Lim en Abdul Zaaj 69%, Hany Hannos Hassan 62%, Koos van Holten 59%, Danesh Bajnath 53% en Klio Esvelt 47%.

Tags

Noah RitzerveldSchaaksimultaanséanceSchaakvereniging WassenaarSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top