Ga naar hoofdinhoud

Vrijdag 1 september is de lancering van het Sociaal Team Wassenaar

29 augustus 20233 minute read

Niet meer van het kastje naar de muur worden gestuurd, je verhaal maar één keer vertellen en een telefoonnummer waar je snel om informatie of advies kunt vragen. Dat waren de wensen van veel inwoners van Wassenaar. Daar is gehoor aan gegeven. Aanstaande vrijdag, 1 september, wordt het Sociaal Team Wassenaar officieel gelanceerd. Wethouder Ritske Bloemendaal is een trots mens en tekent het convenant dat met veel maatschappelijke instanties en de gemeente Wassenaar is opgesteld. “Het was tevens mijn grote wens om één telefoonnummer te hebben waar inwoners terecht kunnen met vragen. Dat telefoonnummer is er nu: 088-654 99 99.”

Eén toegang

Het Sociaal Team Wassenaar biedt één toegang voor informatie, advies, ondersteuning, hulp én zorg in Wassenaar. Alle inwoners kunnen terecht bij het Sociaal Team met uiteenlopende onderwerpen en vragen. Informatie en advies over schuldhulpverlening, een opvoedingsvraag, ondersteuning in de huishouding, geestelijke gezondheidsklachten: dit zijn maar enkele voorbeelden. Grote en wat kleinere vragen, het Sociaal Team staat op alle werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur klaar om deze zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

Ontstaan

“De gemeenten hebben een aantal jaren geleden veel extra taken op hun bordje gekregen”, vertelt wethouder Sociaal domein, Wonen en Onderwijs, Ritske Bloemendaal. “Denk aan de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet. Omdat er met die wetgeving voor de gemeente veel veranderde, merkten de inwoners dat natuurlijk ook. Het vinden van de juiste route werd moeilijker.” “Daarbij komt dat ondersteunings-, hulp- en zorgvragen over allerlei uiteenlopende onderwerpen kunnen gaan”, vult wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk, aan. “We willen absoluut voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen. Daarom hebben we ervoor gekozen om met één centraal loket te gaan werken”.

Aanpak

Het Sociaal Team Wassenaar is een samenwerkingsverband van de gemeente met maatschappelijke organisaties op het gebied van ondersteuning, hulp en zorg. Als er een vraag binnenkomt bij het Sociaal Team Wassenaar kan er vaak in eerste instantie al informatie en advies gegeven worden. Soms is er meer ondersteuning, hulp of zelfs zorg nodig. In dat geval bekijken de professionals samen welke aanpak het beste is. Bij complexere vragen kan het zijn dat er meerdere vragen, bijvoorbeeld binnen een gezin, spelen. Voorheen kon het zijn dat mensen dan voor verschillende onderwerpen met uiteenlopende organisaties te maken hadden. Het Sociaal Team Wassenaar werkt echter met één registratiesysteem en kijkt dus naar het geheel. Dan hoef je je verhaal niet meerdere keren te vertellen.
Het Sociaal Team is er voor iedereen, met grote of kleine vragen. Laagdrempelig en de Wassenaarder staat altijd centraal!

088-654 99 99

Het team van professionals staat voor u klaar. Op werkdagen is het team telefonisch te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur. Ook kunt u contact opnemen via het e-mailadres: sociaalteam@wassenaar.nl. Wilt u liever anoniem contact? Dat kan via de chatfunctie op de website: www.sociaalteamwassenaar.nl.

Lokale Kamer Zorg en Veiligheid

Ook voor, met name, de politie is een wens uitgekomen: een betere samenwerking met (zorg)instellingen en de gemeente bij complexe zorgvraagstukken. Vrijdag 1 september wordt tevens het Convenant Lokale Kamer Zorg en Veiligheid ondertekend. Door deze samenwerking kan snel en efficiënt ingrijpen bij zware problematiek een stuk gemakkelijker worden.

Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte welkom bij de officiële lancering van het Sociaal Team Wassenaar, het ondertekenen van het convenant en bij het ondertekenen van het Convenant Lokale Kamer Zorg en Veiligheid. Het vindt plaats op vrijdag 1 september om 13.00 uur voor het Van Heeckerenhuis aan de Van Heeckerenstraat 2 te Wassenaar. Voor informatie kunt u contact opnemen met het Sociaal Team via het e-mailadres: sociaalteam@wassenaar.nl

Tags

AdviesGemeenteInformatieOndersteuningSociaal Team WassenaarWassenaarZorg
Gerelateerde artikelen
Back To Top