Skip to content
Fotocredit: PR

STET: Openluchttheater door het geweldige gezelschap Illyria

STET The English Theatre
30 augustus 20233 minute read

Laat het bekroonde gezelschap u deze zomer meenemen naar een mysterieus kustkoninkrijk terwijl ze Twelfth Night presenteren.

Onder de idyllische tropische hemel is echter niet alles wat het lijkt. Aanschouw hoe een verhaal over romantiek, wraak en identiteitsverwisseling zich ontvouwt met alle hilarische gevolgen van dien! Neem een picknick mee en word verliefd op nog een onvergetelijk seizoen openluchttheater. Met zang, zwaardgevechten en gekkigheid kun je je niet meer wensen dan dit.

In het mysterieuze kustkoninkrijk Illyria heerst een mannenwereld – maar niet als het aan Viola ligt. Ze is schipbreuk geleden en aangespoeld en moet haar snelle verstand gebruiken om te overleven. Ze vermomt zich als man en begint te werken voor hertog Orsino. De verliefde Orsino stuurt Viola om namens hem dame Olivia het hof te maken, maar de vermomming is zo overtuigend dat Olivia verliefd wordt op Viola in plaats van op Orsino.

Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Waar & wanneer

Locatie Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar
Donderdag 7 september 19.30
Vrijdag 8 september 19.30

Open-Air Shakespeare Workshop (alleen voor scholen): vrijdag 8 september 11:00


Locatie Schovenhorst, Garderenseweg 93, 3881 GK Putten
Zaterdag 9 september 19.30

Duur: ongeveer 2,5 uur inclusief 20 minuten pauze

Prijzen

Volwassenen: €22,50
Kinderen t/m 12 jaar: €15
Vrienden en vrijwilligers van Schovenhorst: gratis
Aan de deur: €25

Regen of zonneschijn: de show gaat door, dus we adviseren alle bezoekers om praktische kleding en waterdichte kleding mee te nemen voor het geval dat. Paraplu’s zijn niet toegestaan.

Toegankelijkheid

De meeste delen van Raadhuis De Paauw zijn toegankelijk voor rolstoelen, maar houd er rekening mee dat de show plaatsvindt op een grasveld. Wilt u dit evenement per rolstoel bezoeken, neem dan contact op met onze productiemanager Berta Cussó via production@theenglishtheatre.nl, zodat wij uw bezoek zo comfortabel mogelijk kunnen maken. Dit is een uitvoering van de volledige originele Shakespeariaanse tekst. Houd er daarom rekening mee dat deze mogelijk niet zo toegankelijk is voor jonge kinderen.

Rainbow Corner-boeken

Mobiele boekwinkel Rainbow Corner Bookshop zal tijdens de voorstelling aanwezig zijn en zal op beide dagen vanaf 17.30 uur aanwezig zijn. Ze zijn gespecialiseerd in kinderboeken, zowel fictie als non-fictie. Je kunt hun boeken ter plaatse kopen, of nu bestellen via hun website of per e-mail en ophalen op de dagen van de show. Als u vooraf bestelt, gebruik dan ‘Stet’ als referentie bij uw bestellingen. www.rainbowcornerbooks.com

Openluchtworkshop voor scholen

Liefde, Identiteit en Waanzin I Vrijdag 8 september (16+) I Tuinen van Raadhuis de Paauw

Docenten opgelet! De jaarlijkse openluchtworkshop van STET Education is weer in Wassenaar! Omdat een hele nacht Shakespeare vaak te lang en intimiderend is voor tieners, hebben wij deze interactieve workshop voor uw leerlingen bedacht! Illyria zal sleutelscènes uit Twelfth Night illustreren en studenten zullen dynamisch deelnemen, begeleid door professionele acteurs. Je leerlingen krijgen inzicht in een van de meest uitgevoerde komedies van Shakespeare en krijgen zelfs de kans om op het podium te springen als ze dat willen.

Tickets en meer info: www.theenglishtheatre.nl

Tags

De PaauwGezelschap IllyriaOpen lucht voorstellingSTETThe English TheatrevoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top