Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: SMOW

Cursus omgaan met dementie

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
1 september 202355 second read

Dementie is een aandoening in de hersenen, waardoor informatie niet goed meer wordt verwerkt. Hierdoor kan iemand met dementie simpele dagelijkse taken minder goed of niet meer uitvoeren. Dementie is natuurlijk ontzettend moeilijk voor degene met dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger. Hoe ga je om met achterdocht? Hoe kun je reageren op gedragsveranderingen? Hoe regel je alle hulp als opname in beeld komt?
Bij de cursus Omgaan met Dementie helpen we je om op deze vragen een antwoord te krijgen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is speciaal voor partners en familieleden van mensen met (een vermoeden van) dementie.

Wanneer: donderdag 21 en 28 september en donderdag 5 oktober. Hoe laat: 19.00 – 21.00 Waar: SMOW Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat 2, 2242 GX Wassenaar

Kom je ook? De cursus wordt gegeven door de casemanager dementie van SWZ, en door de mantelzorgconsulent van SMOW. Er wordt informatie gegeven over belangrijke thema’s en er is ruimte om ervaringen, belevingen en tips met elkaar te delen.

Aanmelden kan tot en met 18 september bij Monique de Ruiter, consulent Mantelzorg door te bellen of mailen naar SMOW: 070-511 2226 of info@smowasssenaar.nl.

Tags

CursusOmgaan met dementieSMOWStichting Maatschappelijke Ondersteuning WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top