Ga naar hoofdinhoud
Twee van de drie bestuursleden van het Sociaal Kontakt Wassenaar: Ida Spelt en Hans Hupkes. Fotocredit: René de Wit

Het SKW vernieuwt: nieuwe aanvangstijd, actuele onderwerpen en nóg meer verbinding

Iris Oostlander
2 september 20233 minute read

Het Sociaal Kontakt Wassenaar (SKW) is al sinds jaar en dag dé plek waar eens per maand professionals, vrijwilligers en overige belangstellenden elkaar ontmoeten. Iedere eerste maandag van de maand is er een spreker over een actueel onderwerp, is er tijd voor vragen en discussies, wordt van elkaar geleerd en worden vooral veel contacten onderhouden en gelegd. Vanaf aanstaande maandag, 4 september, is de aanvangstijd 16.30 uur.

Je hoeft geen lid te zijn, entreegeld te betalen of je ergens aan te melden. Iedere eerste maandag van de maand is gewoonweg íedereen welkom bij de bijeenkomst van het SKW. Na jaren van omzwervingen is er ook een vaste locatie: het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3. Om 16.30 uur stipt begint het samenzijn met een inleiding, volgt een spreker, is er ruimte om vragen te stellen en volgen interessante discussies. Na afloop van de presentatie over onderwerpen die van belang zijn voor heel Wassenaar, is er tijd om te netwerken. Directieleden van organisaties, vrijwilligers van (wijk)verenigingen, raadsleden en wethouders, ze zijn allemaal aanspreekbaar. “Het is iedere keer weer een geweldige gelegenheid om anderen te leren kennen of om van elkaar te leren”, aldus Hans Hupkes.

Ida Spelt, oud-huisarts en bestuurslid van tal van vrijwilligersorganisaties, Yvonne Kubbinga, bekend van onder andere de Stichting Gehandicapten Wassenaar en de Reddingsbrigade en Hans Hupkes, oud-docent én -wethouder, vormen samen het bestuur van het Sociaal Kontakt Wassenaar. Hans zat in de gemeenteraad toen de gemeente met dit initiatief kwam en was toen al enthousiast. “Het is een geweldige gelegenheid om elkaar te zien op een zeer laagdrempelige wijze. Daarbij is het altijd interessant en weet je meteen wat er speelt in je dorp!”

Inmiddels weten veel vrijwilligers, professionals van met name maatschappelijke instanties, maar ook bijvoorbeeld woningbouwverenigingen en buurtgenoten het SKW te vinden. “Je hoeft niets, het is helemaal gratis en je bent na een uur weer thuis!” aldus Ida die samen met haar bestuur de altijd actuele onderwerpen bedenkt en de sprekers uitnodigt.

Voor het komende seizoen staan onder andere de Reddingsbrigade, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Jeugdzorg en twee wethouders op het programma. “De wethouders die onder andere de jeugd- en de ouderenzorg in hun portefeuille hebben, komen in oktober vertellen over hun beleidsplannen voor het komende jaar. Dat is werkelijk voor héel Wassenaar belangrijk!”

Met de nieuwe aanvangstijd van 16.30 uur hoopt het SKW meer werkenden te motiveren deze bijeenkomst te bezoeken. “Het is eigenlijk een múst voor iedereen die in de zorg of op het gebied van welzijn werkt. De gasten zijn na afloop altijd positief verrast. Sterker nog, ze zeggen allemaal dat ze het belang van de SKW-bijeenkomsten hebben ervaren!”

De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 4 september om 16.30 uur in het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3. Andrea Wijnstok van V-Impact is gastspreker. V-Impact is een sociaal project namens vluchtelingen, statushouders en vrijwilligers die zich gezamenlijk inzetten voor een humanitaire samenleving. De V van V-Impact staat voor Vrijheid, Verbinding, Verantwoordelijkheid, Vluchtelingen en Vrijwilligers. Dit initiatief is ontstaan in Wassenaar waar er opvang wordt geboden aan 900 vluchtelingen.  Een kopje koffie of thee staat klaar en na afloop zijn er hapjes, gemaakt door de mensen van V-Impact. Entree is gratis en het bezoek is geheel vrijblijvend! U komt toch ook?

Tags

BijeenkomstenDeijlerhuisOntmoetingSKWSociaal Kontakt WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top