Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: We gaan er weer voor!!

5 september 20233 minute read

Het HartvoorWassenaar Team gaat weer aan de slag. Maar we kunnen ons voorstellen dat het voor de Wassenaarders in het dorp soms lastig is te volgen en te begrijpen.

Hoe zat het ook alweer. Winnaar bij de verkiezingen in 2022 is HartvoorWassenaar. De Wassenaarders geven HartvoorWassenaar het vertrouwen en maken HartvoorWassenaar de grootste partij.

Coalitie

Het lag voor de hand dat HartvoorWassenaar samen met de VVD een coalitie zou vormen. Die kwam er ook. Eind juni 2022 hebben HartvoorWassenaar, WassenaarLokaal, VVD en GL een coalitie gevormd. Met een stevige meerderheid met 15 van de 21 zetels in de raad. Na het zomerreces, begint in september 2022 het nieuwe jaar. En tot onze stomme verbazing is de VVD met het CDA al in gesprek om een andere coalitie te vormen. Hun idee: HartvoorWassenaar er uit, CDA er in.

Nieuwe coalitie

De VVD stapt in november 2022 uit de coalitie. Het duurt even, tot maart dit jaar, voordat een nieuwe coalitie tot stand komt. Die bestaat uit VVD, DLW, PvdA, D66 en CDA. 

Samen hebben ze 11 zetels van de 21. De kleinst mogelijke meerderheid met 5 partijen die allemaal wat anders willen. HartvoorWassenaar heeft besloten om niet deel te nemen aan deze coalitie. HartvoorWassenaar, WassenaarLokaal en GL gaan samen in de oppositie en hebben 10 zetels. De meest sterke oppositie denkbaar.

Wat gebeurt er allemaal?

We hebben te maken met een heel lastige situatie. Een coalitie met de kleinst mogelijke meerderheid, een sterke oppositie, een ambtelijke organisatie met veel te weinig bestuurskracht (dit jaar hebben nogal wat goede ambtenaren ons verlaten) en een onzekere burgemeester.

Geen goede mix

En als je kijkt naar de besluiten: Toch weer de steentjes in de Langstraat. In plaats van de oorspronkelijke €2,7 mln gaat het nu richting €8 mln (bizar).

Bouw op de Middelweg waarbij de Wassenaarders een onnodige subsidie van €3 mln uit de beurs trekken. De Schouwweg die gerenoveerd wordt, maar de gescheiden fietspaden worden verwijderd. Onze spaarpot is nu bijna leeg en er moeten schulden worden gemaakt. En letterlijk ieder project valt tientallen procenten duurder uit dan begroot.

HartvoorWassenaar

Wanneer je samen met anderen het bestuur vormt dan weet je dat je als HartvoorWassenaar concessies moet doen om goed samen te werken. We hebben aangetoond dat goed te kunnen.

HartvoorWassenaar wil Wassenaar zelfstandig houden met een goede bestuurskracht, goede financien, goede communicatie met de Wassenaarders en een goede dienstverlening aan de Wassenaarders. 

Na de laatste verkiezingen bleken we nog net niet sterk genoeg te zijn. Dus we doen ons uiterste best om bij de volgende verkiezingen nog sterker te worden. Als de Wassenaarders dat willen.

HartvoorWassenaar, Nicolas Pesman, Francoise van Leeuwen, Nel Westgeest, Pasquale van Vliet, Irma van der Marel, Hans Kienstra, Ber Wesselingh, Henri Hendrickx

Solide, het klopt

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top