Ga naar hoofdinhoud
Wethouder Ritske Bloemendaal tussen de mede-ondertekenaars en professionals van het Sociaal Team Wassenaar. (wethouder Ronald Zoutendijk ontbreekt op de foto). Fotocredit: René de Wit

Lancering Sociaal Team Wassenaar mijlpaal voor Wassenaar

Iris Oostlander
6 september 20233 minute read

“Een feestje”, “een mijlpaal”, “wat een fantastische dag”! Het regende complimenten tijdens de officiële lancering van het Sociaal Team Wassenaar. Onder rijkversierde partytenten werden maar liefst twee langverwachte convenanten getekend, onder toeziend oog van een honderdtal gasten waaronder (zorg)professionals, (oud-)raadsleden en -wethouders, notabelen, de burgemeester en inwoners van Wassenaar. Het telefoonnummer 088-654 99 99 wordt al op werkdagen beantwoord tussen 09.00 en 17.00 uur, maar nu is ook op schrift de wens van velen uitgekomen.

“Wij zijn trots!” De professionals van het Sociaal Team Wassenaar staan al bij aanvang te trappelen om dit feestje te vieren. Het team is gevormd en actief, de neuzen staan dezelfde kant op en nu, vrijdag 1 september om 13.00 uur, is het daadwerkelijke tekenen van de convenanten eindelijk een feit.

“Heel veel dank aan het geweldige team van de gemeente Wassenaar, dank aan mijn collega-wethouder Ronald Zoutendijk en aan alle maatschappelijke organisaties die ons het vertrouwen hebben gegeven”, aldus een zeer tevreden wethouder Ritske Bloemendaal. Hij nam de toehoorders terug in de tijd toen het lokale bestuur werd opgedragen een aantal wetten te gaan uitvoeren, waaronder de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. “Deze wetten gingen tevens gepaard met bezuinigingen. Ik hoef u waarschijnlijk niet uit te leggen wat een impact dat heeft gehad!”

In die tijd was de wethouder raadslid en later fractievoorzitter en zag hij samen met collega’s dat het vinden van de juiste route voor de inwoners niet makkelijker was geworden. “Inwoners vielen tussen de wal en het schip. De wens ontstond om met één centraal punt te gaan werken. Zo gezegd, zo ondernomen en inmiddels gedaan. De weg naar deze dubbelgeboorte was niet altijd even makkelijk, maar we hebben een fantastische route gevonden en ik zie de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet.”

Naast het tekenen van het convenant Sociaal Team Wassenaar, stond nog een ondertekening op het programma: het convenant Lokale Kamer Zorg en Veiligheid. “Als de veiligheid in het geding is, is het delen van informatie tussen bijvoorbeeld de politie, de gemeente en de zorginstanties cruciaal. Nu is er een systeem waarbij deze werkwijze goed geregeld is. Maatwerk waarbij de mens altijd centraal staat”, vertelt burgemeester Leendert de Lange.

“Wij zijn er heel erg blij mee”, beaamt de teamchef van het basispolitieteam Wassenaar, Ronald van Riessen. Samen met collega Boudewijn Lanting was hij naar de lancering van het Sociaal Team én de Lokale Kamer Zorg en Veiligheid gekomen. “Wij worden vaak geconfronteerd met leed achter de voordeur. Nu is de weg naar de oplossing ook voor ons makkelijker vindbaar.”

Heeft u hulp of advies nodig? Het Sociaal Team Wassenaar biedt verschillende vormen van ondersteuning. Het team is er voor alle inwoners van Wassenaar en bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur via 088-654 99 99. Ook kunt u contact opnemen per e-mail: sociaalteam@wassenaar.nl. Wilt u liever anoniem contact? Dat kan via de chatfunctie op de website: www.sociaalteamwassenaar.nl

Kijk voor meer informatie op de website.

Burgemeester Leendert de Lange tussen de mede-ondertekenaars en professionals van het convenant Lokale Kamer Zorg en Veiligheid. Fotocredit: René de Wit

Tags

Convenant Lokale Kamer Zorg en VeiligheidGemeenteSociaal Team WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top