Ga naar hoofdinhoud
Wethouder Laurens van Doeveren neemt 2e prijs in ontvangst van Radio West. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Raadhuis van Wassenaar krijgt de 2e prijs als mooiste gemeentehuis in de regio

8 september 20232 minute read

Radio West is donderdag naar Wassenaar gekomen om aan wethouder Financiën, Economie en Sport; Laurens van Doeveren de 2e prijs uit te reiken voor de wedstrijd Mooiste gemeentehuis van de regio.

Laurens van Doeveren (met o.a. gemeentelijk vastgoed in de portefeuille): “Wij zijn erg blij met deze prijs, zeker nu we net de buitenkant geheel hebben gerestaureerd voelt dit als extra waardering. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de restauratie voor de binnenkant en deze prijs geeft daarvoor weer nieuwe energieUiteindelijk willen wij de Paauw ook weer gebruiken als volwaardig bestuurscentrum voor onze ambtenaren, inwoners en gemeentebestuur. Ik ga daarmee graag verder aan de slag”.

Goed bewaard geheim

Dat Wassenaar als relatief kleine gemeente van de 20 genomineerden zo hoog is geëindigd zegt wat over de erkenning die het pand krijgt. Het is natuurlijk voor veel mensen, die misschien Wassenaar niet zo goed kennen, ook een herkenbaar pand als men van Den Haag naar Leiden over de Rijksstraatweg rijdt. Ook door de samenhang met het park om het raadhuis heen wordt het erg goed gebruikt en genieten veel Wassenaarders en mensen uit de regio van deze buitenplaats. Misschien is dat het geheim waarom mensen zo vaak op het Wassenaarse raadhuis hebben gestemd.

Bestuurscentrum en trouwplek

De buitenplaats De Paauw is circa honderd jaar geleden door de gemeente gekocht. Sinds die tijd werken college en raad met veel plezier in dit raadhuis. Ook de velen die hier getrouwd zijn zullen warme gevoelens krijgen van de allure. Prins Fredrik heeft De Paauw een meer Duitse uitstraling gegeven, waardoor het raadhuis zijn eigen karakter heeft. De prins en zijn vrouw waren immers opgegroeid in Duitsland. Nu het honderd jaar als gemeentehuis in gebruik is, wordt het tijd om het weer goed op te knappen. De buitenkant is intensief gerestaureerd en is klaar. De zandsteen kleur, die ook in de tijd van Frederik De Paauw sierde, maakt het beeld met het groen van de bomen veel zachter. Maar de binnenkant moet nog. Met vernieuwde energie gaat de gemeente Wassenaar hiermee aan de slag.

Meer weten over de historie en de restauratie van raadhuis De Paauw? Klik hier op de link Raadhuis De Paauw | Wassenaar

En voor het programma van Open monumentendag 2023 klikt u hier op de link Zaterdag 9 september 2023 (monumentwassenaar.nl)

Tags

2e plaatsGemeenteMooiste gemeentehuisRaadhuis De PaauwWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top