Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wassenaar ondertekent intentieverklaring RCW

9 september 20232 minute read

Partners uit de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal hebben donderdag 7 september een belangrijke stap gezet richting een Regionaal Werkcentrum (RWC). Hiermee komt alle dienstverlening aan werkzoekenden, werkenden en werkgevers met vragen over werk en scholing onder een dak (digitaal en mogelijk ook fysiek). De betrokkenen ondertekenden hiervoor een intentieovereenkomst. Voor Wassenaar was dit Laurens van Doeveren, wethouder Financiën, Economie en Sport.

Een van de eerste RWC in Nederland

De komst van een RWC is een van de eersten in Nederland. Op slechts een paar andere plekken in Nederland is er op dit moment een vergelijkbaar concept te vinden. Bedoeling van het Regionaal Werkcentrum is om werkzoekenden, werkenden en werkgevers een duidelijke en herkenbare plek te geven waar zij terecht kunnen met vragen over werk en scholing. Op dit moment zijn er veel verschillende loketten. Het samenbrengen zorgt ervoor dat de bezoekers beter geholpen kunnen worden en er meer maatwerk kan worden toegepast. Met de opzet wordt voldaan aan een langgekoesterde wens vanuit het rijk. Het rijk concludeerde, op basis van verschillende rapporten en onderzoeken, dat het samenbrengen van zoveel mogelijk partijen die zich bezighouden met werk en scholing enorme voordelen oplevert.

Zes gemeenten doen mee

Betrokken partijen bij het Regionaal Werkcentrum Zuid-Holland Centraal zijn partners die allemaal op een bepaalde manier betrokken zijn bij werk in de regio. Het gaat om de zes gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer. Ook De Binnenbaan, vakbonden CNV en FNV, en MBO Rijnland, Samenwerkingsorganisatie Beroeps- en Bedrijfsleven (SBB), VNO-NCW en UWV hebben hun handtekening gezet onder de intentieovereenkomst.

“We vinden het belangrijk dat iedereen in onze samenleving mee kan doen. Daarom zorgen we ervoor zorgen dat werkzoekenden, werkenden én werkgevers met vragen over werk en scholing allemaal de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Deze inclusiviteit en betrokkenheid van alle inwoners zijn van essentieel belang. En met de RCW vergroten we onze effectiviteit. We kijken er dan ook naar uit om dit samen met onze partners te realiseren en onder één dak aan te bieden,” zegt Laurens van Doeveren, wethouder Financiën, Economie en Sport.

Volgende stap is samenwerkingsovereenkomst

Vervolgstap is dat de betrokken partijen nu met elkaar in gesprek gaan om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen. Hier moeten afspraken in komen over bijvoorbeeld huisvesting, het bepalen voor wie de dienstverlening is en hoe dit er in de praktijk uit gaat zien. Ambitie is om de overeenkomst medio 2024 te ondertekenen.

Tags

DienstverleningGemeenteRegionaal WerkcentrumSamenwerkingsovereenkomstWassenaarWerkendenWerkgeversWerkzoekenden
Gerelateerde artikelen
Back To Top