Ga naar hoofdinhoud
Op de foto van links naar rechts: Voorzitter Otto Altmann, Kunstenaar Ann-Christin Kaiser en Burgemeester Leendert de Lange. Fotocredit: PR

Expositie ‘Inspiration by the Beach’ van Ann-Christin Kaiser bij Kunstgroep Wassenaar 

Kunstgroep Wassenaar
12 september 20232 minute read

De dagelijkse confrontatie met haar omgeving, de duinen, de Noordzee, het strand, vertrek en verankering zijn veel voorkomende thema’s in het werk van Ann-Christin Kaiser.

Ze probeert niet alleen via kleur toegang te krijgen tot wat ze ziet, maar gebruikt ook materialen die ze in haar omgeving vindt, zoals bijvoorbeeld zand of touwtjes van aangespoelde netten op het strand.

In de door haar toegepaste Acrylic Mixed Media techniek, staan abstractie, compositie en reflectie op de essentie op de voorgrond. Door de gebruikte media in lagen aan te brengen, is het voor haar mogelijk om het reeds geschilderde te herzien en daarmee een deels volledig nieuwe beeldinhoud uit te werken, maar altijd gebaseerd op wat er al was. Zoals een leven bestaan haar schilderijen vaak uit meerdere lagen die door de oppervlakte van het werk trachten te verschijnen. Deze complexiteit geeft de schilderijen een tastbare diepte en complexiteit, ondanks hun eenvoud.

Ann-Christin geeft ook workshops voor volwassenen en kinderen. Een van haar grote zorgen is milieubescherming en daarom zijn de thema’s van haar kunstworkshops hier vaak aan gerelateerd. Van oorsprong is Ann-Christin architect, maar ze is zich meer en meer gaan toeleggen op het maken van kunstwerken.

Ann-Christin maakt graag deel uit van een lokale gemeenschap en is sinds 2018 lid van Kunstgroep Wassenaar.

Burgemeester Leendert de Lange heeft de Molen bezocht en vond het tevens een mooie promotie voor het strand van Wassenaar.

De expositie ‘Inspiration by the Beach’ van Ann-Christin Kaiser is te bezichtigen t/m 8 oktober 2023

Galerie in de Molen aan het Molenplein 10 a in Wassenaar. 

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 14:00 – 17:00 uur. 

Foto. Van links naar rechts: Voorzitter Otto Altmann, Kunstenaar Ann-Christin Kaiser en burgemeester Leendert de Lange.

Tags

ExpositieGalerie in de MolenInspiration by the beachKunstgroep WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top