Skip to content
Fotocredit: PR

Run for Rio bouwt verder aan 2 scholen in Oeganda

Leo Bellekom
17 september 20232 minute read

Vele lopers gingen sloot in en sloot uit tijdens de Wassenaarse poldercross. Hun inzet leverde een leuk bedrag op voor de kinderen in Oeganda. Het inspireerde de beide scholen die Run for Rio op dit moment ondersteunt in Oeganda. We kregen verschillende reacties van de Oegandese kinderen, zoals: dat doen we jullie niet na! Hier liggen de krokodillen op de loer. Maar lopen kunnen we wel. Hebben jullie het gezien op tv: onze Kiplagat heeft vorige maand de WK marathon gewonnen.

Met de bijdrage uit de poldercross en de vele bijdrages van de Wassenaarse bevolking wordt er verder gebouwd aan de New Horizon school en de Blessed Land school. In totaal volgen nu ruim 400 kinderen onderwijs op deze scholen. Na realisatie van de bouw van extra klaslokalen en andere uitbreidingen op de scholen is er plaats voor nog eens 200 kinderen. Ook worden de toiletvoorzieningen verbeterd en uitgebreid. Daarnaast is er veel aandacht voor de verschillende sportvoorzieningen. Want sporten doen de kinderen in Oeganda erg graag.

Hardlopen doet Run for Rio al vele jaren. In 1989, het jaar van de oprichting van Run for Rio, liepen 4 bestuursleden de marathon van New York. Vele marathons en andere loopwedstrijden volgden. De laatste jaren nemen de lopers ook deel aan lange estafettelopen, zoals Elfstedentocht, Rondje IJsselmeer, de LuWa-loop (van Luxemburg naar Wassenaar) en het Marskramerpad. In het hemelvaartsweekend op 9 en 10 mei 2024 ligt de uitdaging om aan de estafette van de LIMES-loop mee te doen. De lopers volgen dan de LIMES route, die hen voert langs de grenzen van het voormalige Romeinse Rijk. Voor deze loop zoekt Run for Rio nog enkele enthousiaste hardlopers. Heb jij ook zin om mee te doen bel dan 06-43265500 of mail met Leo.bellekom@ziggo.nl  voor meer informatie.

Tags

Goede doelHardlopenOegandaRun for RioscholenbouwWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top