Skip to content
Fotocredit: WSN TV

Een nieuwe toekomst voor Draf-en Renbaan Duindigt (met video)

WSN TV
20 september 20232 minute read

Ooit was renbaan Duindigt de trots van Wassenaar. Gelegen op de grens van Wassenaar en Den Haag werden er wekelijks koersen verreden en waren de tribunes vol met paarden minnend en gokkend publiek. Totdat de renbaan een tiental jaren geleden in de financiële problemen kwam en de renbaan in verval raakte.

Wilde plannen over de toekomst van Duindigt deden de ronde. Er zou huizenbouw gaan plaatsvinden, er kwam een hotel met casino en vele speculanten hadden hun oog laten vallen op het grote stuk grond waarop Duindigt ligt.

Maar geen van deze plannen zijn tot op heden bewaarheid. Het bestuur van Duindigt en van de overkoepelende Stichting Nederlandse Draf en Rensport heeft hele andere plannen. En er is al een financierder gevonden, die het allemaal wil betalen. In de plannen is onder meer opgenomen, dat Duindigt een onderdeel gaat worden van een groen gebied, dat Meijendel, Duindigt en Clingendael aan elkaar zal gaan verbinden. Met de gemeente Wassenaar wordt gesproken over dit plan, waarin meteen gekeken wordt naar de mogelijkheid om ook woningen te kunnen bouwen. Maar het belangrijkste voor het bestuur blijft natuurlijk de paardensport. Daar wil men een uitbreiding aan geven op Duindigt. Niet alleen koersen, maar ook mogelijkheden voor concoursen hippique (springwedstrijden ) en andere hippische sporten zullen worden gecreëerd.

Een prachtig plan dus en de financiering is rond. Nu moet alleen de gemeente nog akkoord gaan. Overleg met de gemeente heeft tot op heden niet tot vruchtbare resultaten geleid. De wethouder was nog niet bereid om voor de camera over dit onderwerp te praten, omdat er volgens hem mogelijk juridische procedures aan te pas komen.

Het bestuur van Duindigt is positief en als het aan hen ligt wordt Duindigt in oude glorie hersteld met zelfs nog een beetje meer.

Het begin is er, want a.s. zondag 24 september wordt er een grote Derby N verreden voor driejarigen met een prijzengeld van 33.000 euro. Een als vanouds hoog bedrag.

WSN.tv bezocht Duindigt en sprak met de bestuursleden over de toekomst van de draf-en renbaan.

Tags

DuindigtReportageVideoWassenaarWSN TV
Gerelateerde artikelen
Back To Top