Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver

Derby Duindigt groot succes (met video impressie)

WSN TV
25 september 20232 minute read

Gisteren, zondag 24 september was het als vanouds druk op Duindigt. Het weer was stralend en de tribunes waren stampvol, waardoor de organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagde derby dag.

Tien koersen werden er afgelopen zondag verreden. Vier rennen met jockeys en zes draverijen. Voorafgaande aan de ren werden de paarden, de jockeys en de eigenaren in de paddock voorgesteld aan het publiek. De dravers presenteerden zich door voorafgaande aan de koers langs het publiek te rijden.

De kinderdraverij, waarin kinderen met hun pony’s hun eerste stappen in de draf-en rensport zetten, was een feest om naar te kijken. Het echte werk volgde bij de derby’s voor de driejarigen. De eerste derby was die van de merries. Hierbij won Nikita R van eigenaar Rodenrijs met rijder Hugo Langeweg.

De grote derby werd gewonnen door Novato van stal Serra e Mare met rijder Jeffrey Miras. Beide derby’s hadden een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld. De prijs voor de grote derby werd uitgereikt door wethouder Laurens van Doeveren.

Het winnende paard kreeg een krans omgehangen en maakte tot slot een ere rit voor het juichende publiek. Een prachtige dag en een kroon op het werk van de organisatie, die haar uiterste best doet Duindigt in haar oude glorie te herstellen.

WSNtv was aanwezig en maakte een korte video sfeerimpressie van de dag.

Tags

DuindigtRacesVideo impressieWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top