Skip to content
Fotocredit: PR

Chipactie Wassenaarse poezen bij NDZ: 27 september en 11 oktober!

Stichting Nationale Dierenzorg
26 september 20232 minute read

Dierenambulance Wassenaar is enorm blij met de geplande chipactie voor katten. Dit is een samenwerking van de Gemeente Wassenaar, Dierenkliniek Stevenshof Valkenburgse Meer dependance Zijdeweg en initiatiefnemer Stichting Nationale Dierenzorg.

Na een bezoek aan NDZ en de dierenambulance Wassenaar van wethouder Wim Koetsier afgelopen mei waarin dit voorstel besproken is, kon na goedkeuring de organisatie van de chipactie beginnen.

De gemeente Wassenaar draagt een groot gedeelte van de normale chip kosten en Dierenarts Marie José van Lochem, eigenaresse van Dierenkliniek Stevenshof, sponsort ook een groot gedeelte van de kosten. De registratie zal door medewerkers/vrijwilligers van Stichting Nationale Dierenzorg worden gedaan. Alles bij elkaar een prachtige samenwerking in het voordeel van de katten en bewoners van Wassenaar!

Waarom is chippen zo belangrijk? Jaarlijks rijdt de dierenambulance vele ritten in de gemeente voor gevonden en/of zwervende katten. Als katten gechipt zijn én goed geregistreerd dan kan de kat met 1 telefoontje naar huis terug. Niet gechipte katten worden in quarantaine bij NDZ geplaatst, medisch onderzocht, onderzoek i.v.m. schimmels, eventueel behandelt en gevaccineerd, terwijl ondertussen naar de eigenaar wordt gezocht. Wordt die niet binnen 14 dagen gevonden dan verhuist de kat naar het asiel en wordt er een nieuw huisje gezocht. Je zal maar op vakantie zijn, denken dat je het goed geregeld hebt, je komt thuis en je kat is weg. In het beste geval zit de kat nog bij ons in het asiel (met een opgelopen rekening die betaald moet worden) of hij/zij is al herplaatst….

Vandaar dat wij voor zowel de katten zelf, de eigenaren en de dierenambulance heel blij zijn met deze mooie chipactie.

Inwoners van de gemeente Wassenaar betalen tijdens de chipactie dagen €10,00 euro i.p.v. €40,00.

De chipactie vindt plaats op het terrein van Stichting Nationale Dierenzorg en Dependance Zijdeweg (56) van Dierenkliniek Stevenshof op Woensdag 27 september en Woensdag 11 oktober van 12.00-16.00 uur.

Wat belangrijk is om te weten, is dat de chipactie alléén geldt voor katten van inwoners van Wassenaar. De dierenarts vraagt u daarom om legitimatie en post van uw adres. Ook geldt bij de actie: wie het eerst komt, het eerst maalt. Er is ruimte om in totaal 100 katten te laten chippen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.wassenaar.nl/kattenchipactie

Tags

ChipactieDierenkliniek StevenshofGemeenteKattenStichting Nationale DierenzorgWassenaar
Gerelateerde artikelen
Ingezonden: Bootverhuur Wassenaar Komt Er NIET
Back To Top