Skip to content
Fotocredit: PR

Impuls Energie: financiële bijdrage voor jouw initiatief

MAEX Impuls Energie
27 september 20234 minute read

Lancering MAEX impuls energie in Regio Haaglanden. Van het plaatsen van zonnepanelen en led-verlichting tot het inwinnen van verduurzamingsadvies. Sociale initiatieven maken kans op een donatie van maximaal €10.000,-. Dit is een initiatief van MAEX en Shell om relevante maatschappelijke initiatieven te helpen zodat zij hun duurzame impact in de regio kunnen vergroten. 

Vanaf 7 november is het voor initiatieven in Regio Haaglanden die impact (willen) maken in de energietransitie, mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen via de MAEX Impuls Energie.  

De Impuls Energie was eerder al beschikbaar in regio Amsterdam en Rijnmond& Moerdijk. Ook toen was er een bedrag van €220.000,- beschikbaar. Vele mooie aanvragen zijn binnengekomen.  

Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Promotiematerialen ten behoeve van vergroten naamsbekendheid energieproject  
  • Optimalisatie website ter ondersteuning communicatie energie coöperatie  
  • Vrijwilligerstrainingen op het gebied van besparen en isolatie  
  • Organiseren energie voorlichtingsbijeenkomsten  
  • Aanschaf inductie kookplaat  
  • Inhuren duurzaamheidsadviseurs en energiecoaches  
  • Lease/huur/koop elektrisch vervoer  
  • Aanschaf zonnepanelen  

Met de MAEX Impuls Energie zetten MAEX en Shell samen de stap om te investeren in initiatieven die onmisbaar zijn voor de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, zoals de energietransitie. Denk voor een aanvraag in de impuls Energie aan energiebesparing, hernieuwbare energieopwekking, verduurzamingsadvies, duurzame verwarming en/of duurzame mobiliteit. Maar ook aan het versterken van de organisatiekracht als je al een initiatief bent dat waarde levert in de energietransitie. 

Snel, efficiënt en impactvol versterken  

Met een MAEX Impuls is het voor overheden, bedrijven en fondsen mogelijk om snel, efficiënt en impactvol te doneren in maatschappelijke initiatieven. Een MAEX-impuls versterkt de organisatiekracht van maatschappelijke initiatieven, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. “Samenwerken aan maatschappelijke impact vanuit de haarvaten van de samenleving is waar een MAEX Impuls samenwerking voor staat en voor gaat. Alleen door samen te werken kunnen we de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) halen. Iedereen heeft daarin zijn aandeel, van bewoner, maatschappelijke organisatie, ondernemer en ook een multinational als Shell.” zegt Gerda Deekens, oprichter MAEX. 

Voor wie is de MAEX Impuls Energie?  

De MAEX Impuls Energie maakt onderscheid tussen: 

  • initiatieven die willen verduurzamen door het nemen van energiebesparende maatregelen of door het inwinnen van advies. 
  • initiatieven die reeds actief zijn binnen de energietransitie en hun organisatiekracht duurzaam willen versterken en/of professionaliseren.  

“De manier waarop we ons huis verwarmen, onze auto laten rijden, onze spullen vervoeren en produceren is aan het veranderen. Midden in deze verandering hebben we ook te maken met de onzekerheid van een energiecrisis en hoge inflatie. Als een van de grootste energiebedrijven in Nederland vindt Shell het belangrijk om de impact economie te ondersteunen bij deze uitdagingen. Daarom lanceren we samen met MAEX de Impuls Energie” zegt Anne Schreuder, Societal Impact Director bij Shell in Nederland. 

“MAEX stimuleert Brede Welvaart en helpt bedrijven, fondsen en overheden snel en effectief in de samenleving te investeren. Shell is een belangrijke speler in de energietransitie. Samen de impact vergroten, dat is waar we voor gaan.” geeft Gerda aan. 

Digitale MeetUp 

Op donderdag 19 oktober om 15:00 uur organiseren MAEX en Shell een digitale MeetUp over de Impuls voor initiatieven. Tijdens deze meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je vragen stellen. Meld je aan via Eventbrite. Voor andere vragen kun je contact opnemen met impuls@maex.nl

 
Aanvraag indienen 

Voldoet jouw initiatief aan bovenstaande voorwaarden en is het gevestigd in de regio Haaglanden? Dan kun je de Impuls Energie aanvragen via de speciale Impulspagina.  
 
Let op: De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen worden alleen meegenomen in de beoordeling als er nog budget beschikbaar is. 

Voor meer informatie kijk op www.maex.nl 

Tags

EnergietransitieInitiatiefMAEX Impuls EnergieSubsidiepotWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top