Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart niet bij de les

Coos Hübscher
29 september 20233 minute read

De verwachtingen na de beker- en oefenwedstrijden waren hoog gespannen. Met goed en attractief voetbal hadden de Wassenaarders de wedstrijden in de eerste ronde van de bekercompetitie prima afgewerkt.  Dat trainer Alan Campfens met zijn selectie nog niet met de sterkste opstelling binnen de lijnen kan komen en op het gewenste niveau was, is uiteraard in het begin van de competitie niet vreemd.

Wel merkwaardig was in deze eerste competitiewedstrijd tegen v.v. Wilhelmus dat de Blauwen speelden alsof ze de eerste oefenwedstrijd aan het afwerken waren. Onder leiding van de uitstekend leidende arbiter Antonie Gomes liepen de Blauwen al in de 7e minuut tegen een 0-1 achterstand op. Een dubbele dekkingsfout in de verdediging gaf Brandon Poncin de vrijheid om zonder tegenstand door de laatste linie te breken en te scoren.

Zes minuten laten kreeg linkervleugelspits Feike Voorbij een open kans voor het vijandelijke doel. Vanuit een voorzet rechts vergat Voorbij in vrije positie de bal achter doelman Alessandro Veugelers te schieten.

In de 19e minuut was Quint van der Ploeg de reddende engel om een grotere achterstand te voorkomen. Na veel geklungel voor en op de doellijn kon hij door de bal net voor de doellijn weg jassen en behoedde zo de Blauwen voor een grotere achterstand.

Direct hierna kwam in de 20e minuut de eerste goede en snelle aanval van de Wassenaarders, die niets opleverde. Na 30 minuten zag Xander Vredenbregt een prima schot vanaf 14 meter net over de deklat verdwijnen.

De verwachtingen voor de tweede helft waren groot. Jammer was dat ook in het tweede gedeelte van de strijd het gaspedaal niet werd ingedrukt. Integendeel, de Blauwen zagen in de 53e minuut Wilhelmus de voorsprong op -0-2   brengen. Ook met dit doelpunt gingen de Blauwen niet vrije uit.

Wissels werden ingebracht: Oussama in de 54e minuut voor Feike Voorbij op de linkervleugel en in de 69e  minuut werden de jonge Kaj Kronenburg voor Frank van de Riet en Mark van der Does voor Tommy de Jong gewisseld. Deze wisselingen bracht Quint van der Ploeg op rechtsback plaats en moest hij vanuit deze positie meer aanvallende impulsen in de ploeg brengen.

De klok stond op 71 minuten toen de aansluitingstreffer, opgebouwd via de rechterkant, op het scorebord werd gebracht. Helaas bracht deze treffer geen verandering in de strijd. Integendeel zelfs, aanvoerder Cedric Ake van Wilhelmus zette  Wilhelmus- op een 1-3 voorsprong, wat ook de eindstand werd.