Skip to content

Deze week in bibliotheek Voorschoten – Wassenaar

Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar
1 oktober 20233 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek.

GEZIEN: Leven met een oogaandoening

Wat zou jij doen als je minder gaat zien? Of als je merkt dat het zicht van jouw partner achteruitgaat? Tijdens de bijeenkomst ‘GEZIEN: Leven met een oogaandoening’ (naar het boek van Marijke Osinga) op zaterdag 7 oktober hoor je een aantal inspirerende verhalen van mensen die dit is overkomen. Naast Marijke Osinga spreekt ook Mark Scholten, hij vertelt zijn eigen verhaal. Wethouder Ritske Bloemendaal is namens de Gemeente Wassenaar aanwezig.

Gezien is een samenwerking van Marijke Osinga, de Oogvereniging, Gemeente Wassenaar en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar.

Zaterdag 7 oktober | 13.30 tot 15.30u | Ontmoetingspunt Sophiekehuis, Van Zuylen van Nijeveltstraat 313, 2242 LJ Wassenaar.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom, kom omdat jijzelf, of een naaste er mee te maken heeft of als je nieuwsgierig bent en meer zou willen leren.
Meld je gratis aan via obvw.nl/activiteiten

Boekpresentatie: Verheven ongemanierd, Mimi en Multatuli

Verheven ongemanierd’ is een pakkende levensschets van Mimi en haar geliefde Multatuli, waarin de aanwezigheid van Mimi een wezenlijk element toevoegt aan het beeld van de schrijver. Meer dan een biografie is ‘Verheven ongemanierd’, een verhaal over twee verweven levens, over een liefde die indruiste tegen het fatsoen, en over trouw tot aan het einde. Schrijfster Gaia van Bruggen komt tijdens de maand van de geschiedenis naar Bibliotheek Wassenaar om alles te vertellen over haar nieuwste boek.

Zaterdag 28 oktober | 14.00 – 15.30u | Bibliotheek Wassenaar | Leden € 7,50, niet-leden € 10,00
Tickets via obvw.nl/activiteiten

BINNENKORT Bibliotheek Wassenaar: Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt is een internationale bestsellerauteur van fantasy- en horror romans. In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award. Zijn boeken worden in meer dan vijfentwintig landen uitgegeven. “Briljant en volstrekt origineel,” tweette Stephen King over HEX. Donderdag 30 november komt hij vertellen over zijn indrukwekkende carrière & boeken, maar vooral om al jullie vragen te beantwoorden!
Tickets zijn nu al verkrijgbaar via obvw.nl/activiteiten

Filmhuis Wassenaar

Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

L’Ultima Notte di Amore: Nu in Filmhuis Wassenaar!

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven.

Datum                Aanvangstijd     Film
zo 1 okt               15.00 uur            Bank of Dave
ma 2 okt             20.00 uur            L’Ultima Notte di Amore
di 3 okt                14.00 uur            Les Enfants des Autres
di 3 okt                19.30 uur            Oppenheimer – EXTRA VOORSTELLING
wo 4 okt             20.00 uur            Only You
do 5 okt              13.30 uur            Filmclub
vr 6 okt               20.00 uur            Il Colibrì
za 7 okt               20.00 uur            L’Ultima Notte di Amore

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuis WassenaarOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top