Skip to content
Ook deze foto van Manon Wolters is te zien en te bewonderen tijdens de Galerie des Animaux. Fotocredit: Manon Wolters.

Galerie des Animaux: een tentoonstelling over dieren!

Stichting Nationale Dierenzorg
4 oktober 20232 minute read

De Galerie des Animaux op het terrein en in de boerderij van Stichting Nationale Dierenzorg gaat van start!

Een oude traditie wordt weer in ere hersteld: de Galerie des Animaux bij Stichting Nationale Dierenzorg (NDZ). In de jaren 90 werd de GdA bedacht en opgezet door toenmalig directeur Jaap Boersma. Op de zolder van de prachtige boerderij Welgelegen aan de Zijdeweg in Wassenaar werden diverse werken geëxposeerd van 20 verschillende kunstenaars. Dit mooie initiatief is vorig jaar door de huidige directeur Inez de Ligt en het bestuur van NDZ opnieuw omarmd en besloten werd om de Galerie des Animaux als biënnale, om het jaar, terug te laten komen. Vanaf nu echter niet alleen meer op zolder, maar ook op het NDZ terrein, het receptieplein en in de receptie ruimte.

Deelnemende Kunstenaars:

Buiten: Patrick Visser, Jenny Verplanke, Ben Jansen en Brigitte Wawoe

Receptie: Ella van Elck, Frederique Schuurman, Brigitte Wawoe, Patrick Visser en  Manon Wolters

Zolder: Annemieke Fierinck, Esther Hessing, Vera Bruggemans, Margreeth Kortekaas, Sona Sahakian, Emma Treharn, Ella van Schaik, Germaine Cornet, Achille, Brigitte Wawoe, Ellen van Toor, Ria Sprenger en Greetje Sieders

Activiteiten

  • 7 oktober 16.30 -18.00 uur: lezing REFUGIUM door Annemieke Fierinck en Esther Hessing in de vergaderruimte, met mogelijkheid tot bezoek galerie in de boerderij.
  • 17 oktober 10.00 uur: Fabeldieren tekenen voor kinderen met Vera Bruggemans in de vergaderruimte.
  • 18 oktober 10.00 en 11.00 uur: Houtskool dieren tekeningen maken voor kinderen van 7 – 17 jaar met Annemieke Fierinck in de vergaderruimte.
  • Herfstvakantie activiteit: foto speurtocht voor kinderen over het terrein van Stichting Nationale Dierenzorg, gemaakt door Esther Hessing

Aanmeldingen voor deze activiteiten naar info@ndz.nl Let op: vol is vol!

De gehele expositie is gratis toegankelijk. Verkoop van de  kunstwerken gaat via de kunstenaars zelf, scan de QR code en neem zelf contact op. 25% van de opbrengst van de verkochten werken komt ten goede van Stichting Nationale Dierenzorg.

Aanmeldingen voor alle activiteiten naar info@ndz.nl

Openingstijden: 10.00-12.00/13.30-15.00 uur

Zaterdagmiddag en zondag gesloten

U bent van harte welkom!

NDZ

Stichting Nationale Dierenzorg is een pension voor honden & katten, crèche voor honden, asiel voor honden & katten, seniorenclub voor honden & katten en 24/7 dierenambulances in de regio Wassenaar, Leidschendam-Voorburg.

Tags

DierendagGalerie des AnimauxStichting Nationale DierenzorgWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top