Skip to content
Fotocredit: PR

Het 6e Open Schaakkampioenschap Wassenaar gaat van start!

Schaakvereniging Wassenaar
4 oktober 20232 minute read

Na de zomer competitie is de Schaakvereniging Wassenaar in september weer van start gegaan met de interne competitie. Nu is het ook weer tijd om het Open Kampioenschap van Wassenaar op te starten.

De formule is dezelfde als van de voorgaande edities: een zevental ronden volgens het Zwitsers systeem, met elke maand een ronde. Het toernooi is toegankelijk voor iedere schaker en deelname kost € 2,50 voor clubschakers, voor anderen € 12,50.

Met een eerste prijs van € 100 hopen we veel schakers uit Wassenaar en omgeving te stimuleren om te komen en om weer ouderwets gezellig achter het bord plaats te nemen.

De eerste ronde is op 16 oktober, dus meldt u snel aan! Er wordt gestart om 19.45 uur

Voor nadere informatie zie ook de poster op onze website; www.schaakclub-wassenaar.nl

Daarnaast speelde het team van Schaakvereniging Wassenaar de eerste wedstrijd in de 2e klasse van de HSB tegen RSC-Belgisch Park. Een hogere klasse dus, sterkere tegenstanders. Maar al na een half uur kwamen de eerste verrassingen, Danny Lim maakte handig gebruik van een slechte zet van zijn tegenstander, won de toren en zijn tegenstander kon opgeven. En de partij van Hany Hassan kende een soortgelijk verloop, hier kon Hany de dame winnen en dus de partij. Toen even later Herman de Wind ook een punt kon bijschrijven, omdat zijn tegenstander er niet was, stond het team met 3-0 voor. En toen gebeurde er uren niets, de partijen gingen gelijk op.

Rond elf uur kon Joop Beijersbergen een punt toevoegen aan de score. Met drie stukken voor een dame wist hij de winstweg te vinden. Helaas verloor Gerard van der Born in de eindfase een stuk en miste Ronald van Vleuten een winnende voortzetting zelfs nadat hij zijn dame had verloren tegen een stuk! Toen ook de stelling van Floris Vogelaar niet meer houdbaar was, was de tussenstand 4-3. De laatste partij van Yashech Al Hamawandi, debutant in het team, moest de beslissing brengen. Yashech verloor in een gelijke stand een pion maar maakte het zijn tegenstander zo moeilijk dat deze geen tijd meer had voor de juiste zetten. En zo won het team met 5-3.

Tags

Open SchaakkampioenschapSchaakvereniging WassenaarSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top