Fotocredit: Coos Hübscher

Knotsgek slot in Schipluiden

Rick Wagner
6 oktober 20232 minute read

Zitten de toeschouwers bij Schipluiden tegen Blauw-Zwart 82 minuten naar een povere partij voetbal zonder hoogtepunten te kijken, met daarbij de neiging om voortijdig naar huis te gaan, gebeurt er in de laatste acht minuten ineens zoveel dat iedereen na afloop het gevoel heeft van een sensationele voetbalwedstrijd getuige te zijn geweest. Zo zie je maar weer.

De thuisploeg begon onstuimig en de Blauw-Zwarten kwamen het eerste kwartier nauwelijks van hun eigen helft. Maar met Kas Vaneman, Ali Abbach en Raymond Vosse als betrouwbare steunpilaren kwam de Lagerberg Verhuisgroep formatie die fase ongeschonden door. Je zag bij beide teams toen al wat je de hele wedstrijd zou zien: vooral lange ballen, onrust aan de bal, passes die niet aankwamen en een gebrek aan vloeiende combinaties. Blauw-Zwart kwam na dat eerste kwartier onder de druk uit en dat resulteerde onmiddellijk in een niet te missen kans voor Calvin de Jong, na een gave voorzet van Bram Smit. Hij schoot van dichtbij over. Even later was het wel raak, Xander Vredenbregt krulde een vrije trap om de muur (0-1). Daar bleef het bij tot de rust.

De tweede helft hetzelfde beeld, Schipluiden zet de Lagerberg Verhuisgroep formatie onder druk en zou dat de rest van de tweede helft volhouden. Over conditie en inzet van beide partijen geen onvertogen woord. Na een half uur werd onder die druk een bal achterin door het midden uitverdedigd en de gastheren namen dat presentje graag in ontvangst (1-1).

Maar toen de 82e minuut. Tommy de Jong, Ralph de Jong en Feike Voorbij waren ondertussen in de ploeg gekomen en uit het niets kopte Xander Vredenbregt, na een fraaie voorzet van Tommy de Jong, zijn tweede doelpunt binnen (1-2). Je zag direct dat het hier niet bij zo blijven. Achterin bij de Blauw-Zwarten werd het onrustig en een paar minuten later verdween de bal na een scrimmage op wonderbaarlijke wijze achter Kas Vaneman (2-2). Daarna werd het pas echt chaos aan beide kanten: eerst, twee minuten voor tijd ongecontroleerd ingrijpen achterin bij Blauw Zwart, penalty! Spits Michael Jager van Schipluiden ging zelfverzekerd achter de bal staan, schoot niets eens zo slecht in maar Kas Vaneman redde fantastisch. En als je dan denkt dat we alles gehad hadden zet Tommy de Jong in de laatste minuut laag voor en tikt Bram Smit de 2-3 rustig in.

Een belangrijke overwinning na de nederlaag tegen Wilhelmus van vorige week.